Zmajkini monolozi

Tatjana je odlučila od danas više ne muljati sebe. Nema više odgađanja, nema više čekanja, nema više mazanja očiju samoj sebi. Sjela je za stol i uzela papir i olovku.
Koja je situacija: odselila se od staraca u svoj stan, završila je fakultet, zaposlila se, ima nekoliko dobrih prijatelja i puno frendova, kupila je auto za gotovinu, ima mačku, mlada je, privlačna, sposobna, komunikativna.

Šećer dolazi na kraju – ima djevojku kakva se samo poželjeti može a njihova je veza savršena.
Nije loše, pomisli Tatjana.
Što još trebam: perilicu posuđa, novi ormarić za cipele, zimske gume za auto.
I bršljan s jednog zida visokog, gorko se nasmije sama sebi.

Kada pogleda u retrovizor vidi samo sunce i cvijeće. Nema oblaka, nema magle.
Sve dok se nije pojavila Nataša.
Tatjana i Maja ne žive zajedno ali se trude svaku slobodnu minutu provesti jedna sa drugom i to im jako dobro ide. Imaju posao u istoj firmi, imaju zajedničke prijatelje, imaju budućnost.
Ali Nataša...
Nataša je prijateljica od prijateljice. Pojavila se na jednoj kavi i, naizgled je sve izgledalo normalno. Pričalo se, zezalo, smijalo...ali Tatjana nije mogla skinuti pogled sa Nataše. Što je bilo to što je toliko zaokupilo njenu pažnju? Neki čudan način na koji bi se iskrivila Natašina usna kada bi se nasmijala, poseban način zvuka njezinog slova T, ili možda direktnost pogleda koji je bez skrupula ulazio preduboko u Tanjine oči. Bilo kako bilo, na svaki pogled je uzvratila jednakim. U glavi su se vrtili polusekundni filmići o golom tijelu koje se uvija i usnama koje se spajaju. Popila je još gutljaj kave, pokušavajući se spustiti na zemlju. Nije išlo. Misli su i dalje bludile. Pitala se kakve su šanse da se ...a onda se prenula. Maja. Više od dvije godine savršene veze. Ljubav. Šta joj je??
No pogled je i dalje bježao prema Nataši. I necenzurirane misli.
- Žao mi je društvo, moram ići. – ustala je od stola.
- Kuda? Pa nismo li trebale poslije otići do Getroa? – zbunjeno ju pogleda Maja.
- Budemo. Sad sam se sjetila, moram ići obaviti nešto. Zaboravila sam. Javim se...
I nestane. Ode iz kafića. Na zrak. Da si dođe.
Pretpostavila je da se sada za stolom priča o njoj i njenom čudnom ponašanju. To je pretpostavila ali je sasvim sigurno znala da Nataša dobro zna o čemu se radi. Isuse, kakva je to žena. Činilo joj se da nikada nije osjetila takvu želju prema nekome. U jednom trenutku bila je spremna napraviti sve za par sati Nataše nasamo a u drugom je pokušavala umiriti osjećaje u sebi i sjetiti se svoje ljubavi prema Maji. Znala je, Maja ne bi tolerirala izlete van veze. Znala je i da do prije sat vremena nikad ne bi pomislila da bi ona mogla poželjeti neku osim Maje.
Te noći kada je legla u krevet maštala je o Nataši. Zamišljala je način na koji se ljubi, kakav joj je miris, pogađala je kako svršava. Zaspala je sa tim mislima i razočarala se što nije u snovima nastavila maštariju.
Iduće jutro nije bilo ništa bolje, kao ni slijedeći dan. Jedina misao u njenoj glavi bila je Nataša i njen pogled kojim ju je izazivala.
Volim li Maju, ovo moram srediti. – rekla je sama sebi gledajući u svoj „ Imam-nemam“ popis.
Duboko uzdahne pa dohvati mobitel i nazove prijateljcu koja ih je upoznala sa Natašom. Zamolila je broj opravdavajući se interesom za neki namještaj o kojem je ova pričala. Broj je dobiven lako. Sada treba nazvati. Dolazi teži dio. Šta reći? Nije bitno, pomisli, zovi ju samo.
I nazvala je.
Telefon je zazvonio dve puta prije nego se Nataša javila.
- Halo?
- Bok, Nataša Tatjana je. Sjećaš se? Sandrina prijateljica?
- Oh, bok...kako se ne bih sjećala? ....slušaj, na poslu sam sada i nije mi baš neki trenutak za small talk. Može li kakva kava popodne? Oko pet?
- Baš sam te htjela to pitati.
- Super onda. Može u onom istom bircu?
- Može. Vidimo se....sori na smetnji...
- Ne smetaš...samo...ok, vidimo se. Bok
Tatjana prekine vezu i stane nepomično par minutaduboko dišući. Leptirići su se razletili po njenom želucu i uzaludno ih je pokušavala smiriti. Htjela je vrisnuti od sreće. Ide u kupaonu! Depilacija, pranje kose, uređivanje od glave do pete.
Pustila je vodu u kadu pa u nju ubacila dvije šake mirišljavih soli i sebe. Našamponirala je kosu, dograbila britvicu i ...stala. Maja. Šta ona to radi? Nije li se htjela sa Natašom naći da raščisti sama sa sobom i da ju izbaci iz misli? Da ponovo bude zadovoljna u svojoj vezi?
Ali, britvica je vec radila svoje a koža je postajala sve mekša i podatnija...
Šta bude, bude.
U pet sati obje su već sjedile za stolom i čekale da konobar donese naručene kave. Razgovor je zapinjao ali pogledi su išli kao podmazani. Pipale su oprezno po neutralnim temama sve dok nisu našle dovoljno zanimljivu i dovoljno bezopasnu. Ali nije to bilo ono što je Tatjana željela. Sjedila je preko puta Nataše, gledala ju i priznala sama sebi; ako me ova žena želi, bit ću njena. Učiniti ću sve da bude moja barem jednom...bez obzira na  posljedice. Bez obzira na ljubav prema Maji.
A Nataša je vodila razgovor na skliske teme i dvosmislice su uskoro počele dominirati njihovim razgovorom. Oči su palile, riječi su poticale vatru. Tatjana to više nije mogla izdržati.
- Bit ću vrlo otvorena i iskrena....idemo do mene?
- Zašto? – Nataša će ne skidajući pogled sa Tanjinih usana
- Jer te moram imati. Sada.
- Pa uzmi me onda.
I krenule su prema stanu, obje već odavno spremne.
Maje nije bilo u Tanjinim mislima. Ničega nije bilo osim strasti koju je osjećala. Naveče će napraviti večeru i posuditi film i opet će biti dobra žena svojoj dragoj. Ali sada...sada vidi samo Natašu. I nada se da će se ovo ponoviti i ponoviti i ponoviti...

Film

Projekcija filma "Fine mrtve djevojke"
fine mrtve djevojke
05 Lipanj 2014 2142
Povodom pride tjedna, sljedeći utorak (10.06.) u LGBT Centru Zagreb prikazat će se film Fine mrtve djevojke, a u četvrtak (12.06.) LGBT centar ugostiti će glumice iz istoimene predstave dramskog k...
Robert de Niro: Moj život sa gej ocem
Robert de Niro
29 Svi 2014 1683
Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
19 Prosinac 2013 2091
U nedjelju 22.12.2013. u 18h će se u klubu MaMa (Preradovićeva 18) prikazivati dokumentarni film Right2Love koji prikazuje život LGBT obitelji u šest država Europske unije. U filmu LGBT roditelji...

LEZdarije

10 stvari koje nikada ne biste trebali reći lezbijki
Vrišt
19 Svi 2010 6460
10. Sve lezbijke samo žele biti muškarci Ne žele! Mi smo žene koje žele biti sa ženama. Ko je rekao išta o muškarcima? Muškarci imaju penis, pa što? Nije da se ne mogu prošetati par stanica...
45 načina da se rešite sastanka na slepo.
maca
05 Kolovoz 2009 4350
1. Tokom večere, štitite svoj tanjir nožem i viljuškom tako da odajete utisak da ćete ubosti svakog ko posegne za vašim tanjirom, pa makar to bio i konobar.2. Pokupite sve slanike sa okolnih sto...
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
15 Srpanj 2009 4360
1. Nazivajte je.2. Ne lažite.3. Ako će vam izlazak biti zabavan, pozovite i nju.4. Ukoliko će vaš izlazak uključiti i striptizete, ne zaboravite pravilo sa bazena "Bez dodirivanja".5. Tačan odgo...

Oni o nama

Budući politolozi/ginje su nedovoljno upućeni
politolozi
07 Svi 2015 1343
u problematiku ljudskih prava Tražeći informaciju više, kao budući saradnik portala Lgbt.ba, o položaju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini, najčešći termini koji se pojavljuju u izvještajima, m...
Željka Markić nakon dobivene bitke izgubila rat
Markić
06 Kolovoz 2014 1885
Ni danas nije potpuno jasno zašto je Željka Markić odlučila postati dio javnoga života u Hrvatskoj te najznačajnija vjernica za Katoličku crkvu od devedesetih godina naovamo upravo zahvaljujuć...
Tolerancijom prema gay pravima odlikuju se razvijene sredine
Petrić
23 Siječanj 2014 1954
One sredine koje su na nedavnom referendumu o braku glasale "protiv" (Istra, Rijeka,Varaždin...) su razvijenije, naspram sredina koje su glasale "za". Sve to ide u prilog teoriji poveznice društveno...

Za žene 50+

Nekad i sad
lesbian party
04 Lipanj 2010 5828
Sad: U noćnom klubu gužva. U obilju žena raznih dobnih skupina muškarci se mjere promilima, a prisutni su isključivo u svojstvu osoblja. Na ulazu plakat s naznakom Ladies Only. A ženeeeeee. Ima...
Generacija u procjepu
Starije lezbijke
20 Svi 2010 2927
Zašto baš 50+?Površno gledano moguće zato jer jedna 50+ lezba ima veliki utjecaj na ovoj stranici pa joj se eto prohtjelo pisati i objavljivati tekstove o svojoj generaciji.
Možete li izbeći upadanje u "anti-aging" zamku?
aging
13 Srpanj 2009 3765
Nemam nameru pokušavati da se 65 izgledam kao da mi je 25.
FacebookTwitterDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Pogled s BaLConn-a