Klik - klak

Dan koji je obećavao jurnuo je u noć sa kišom. Dan ko stvoren za one stvari. Mlatila sam se sa bitnim temama za čovečanstvo toga jutra, koliko smešno malo zarađuje Facebook, koliko će Evropa pomoći Japanu, koliko su životinje u savršenijoj konekciji sa prirodom pa je svaka japanska ptica dve nedelje pre havarije odlepršala, koliko je čovek promenio planetu, koliko alavo crpi njene resurse, koliko je priroda sklona promeni… Da bi se sve to na kraju slilo u Deridinu opasku: Priroda? To ne postoji. Ništa nije samo po sebi prirodno…

E da. Ne postoji ništa što je po difoltu prirodno. Ali objasnite to majmunu koji je usred Cajkinog i mog seksa u autu, pokucao na prozor sa pitanjem: „Je l' ste vi dve žene koje se vataju?“. A baš nedavno sam se šokirala kada su mi dve prijateljice pričale kako je njihov zajednički prijatelj upao u kupatilo u trenutku kada su se njih dve seksale, sa kitom u rukama i molbom na usnama: Molim vas, hoćete li samo malo?! Kad evo, nije prošla ni poštena sedmica kada još jedan majmun prekida seks. Nemojte mi reći da smo vraga izazivale navatavajući se u kolima... Jašta, žena je kriva što je silovana, „šta mi se koji k... vrti tuda u dopičnjaku, i treba je silovati“.

 Majmun koji šeta noću ispod mosta i koji kuca na prozor majmunima jer samo majmuni mogu da se seksaju usred noći u kolima... Živimo na Planeti majmuna. U filmu sa kraja sedamdesetih Planet of the Apes majmuni su svesna i inteligentna bića koja ljude smatraju opasnim životinjama, i ako ih odmah ne ubiju, ostavljaju ih u životu kao zamorčiće za eksperimente na mozgu. Zaplet nastaje kada se na Planetu majmuna spusti svemirski brod sa Zemlje, sa posadom od tri čoveka… koja su nešto drugačija: umeju da g o v o r e  i  p i š u! Majmun i čovek konačno će uspostaviti neki vid komunikacije. Dakle, moguće je razgovarati sa čovekom sa druge planete? Dakle, moguće je razgovarti sa majmunom sa druge planete?

Mnogo se zbunite kada vam nepoznati mladić pokuca na prozor automobila, usred noći, usred seksa, usred kiše. Šta uraditi? Oterati ga u tri… upaliti auto i pobeći ili ga pustiti da kaže šta ima pa probati uspostaviti komunikaciju. Da li se upuštate u takve razgovore?! Ali ako ne probate… Odreagovala sam tek pošto je Cajka krenula da otvara vrata.

- Ček! Otvorićemo prozor.
- Gledam vas već dva sata kako se vatate, ja tako noću šetam ovuda sa ortakom, hteo sam da vas pitam kako to dve devojke rade?

Cajka se zalepila za sedište, ne diše i ne mrda, lik je bio sa njene strane. Ja sam probala lepo da mu odgovorim, ali ne zato što mi je bilo do senzibilisanja nekog majmuna koji daje sebi za pravo da nam pokuca na prozor, već zato što sam mislila da ako ja budem prijatna i prijateljski raspoložena prema njemu da će i on zauzeti isti stav.

- Pa ako nas gledaš, onda si video, ne?
- Vi ste dve devojke, očigledno, ne razumem, to nije baš normalno, nisam to nigde video?
- Možda meni nije normalno što mi postavljaš intimna pitanja, ono što je tebi normalno ne mora biti i meni, i obrnuto.
- Nisam to nigde video.
- Pa nisi dovoljno gledao.
- A vas dve, kako to radite? Imate isto zadovoljstvo kao sa muškarcem? Je l’ ste udate?
- Ne, veće zadovoljstvo mi je da budem sa ženom. Nisam u braku.
- A je l’ ste bile nekad sa muškarcem?
- Da. I nemam ništa protiv muškaraca, samo mi se žene više sviđaju.
- To nije normalno.
- Nije normalno što nas uznemiravaš takvim pitanjima, zamisli kako se mi osećamo kada nam se obrati stranac? Treba da premremo od straha, da bismo odgovorile tvojoj znatiželji.
- Hahahah pa vi se jebete.. šta je tu..
- Ne, mi razmenjujemo emocije! Ok. mi sada idemo, nastavi da šetaš sa svojim drugarom.
- Hej devojke, kada sledeći put budete želele da to raditi, idite iza one table, tamo vas niko ne može videti…
- Hvala ti.

Upalila sam auto i zapalila. Cajka mi je posle dušu izula sa tim “mi se ne jebemo, mi razmenjujemo emocije”. “Ma, je l’ me zajebavaš?”
Ako i vi poželite da razbijete monotoniju svog seksualnog života navatavanjem ispod mosta, sa romantičnim pogledom na grad i još romantičnijim zamagljenim staklima sa kapima kiše… dobro razmislite… jer ovo je planeta majmuna.

{youtubejw}yKRQorWjuPA{/youtubejw}

Članci iste autorice: