Bloqueer

Ma koliko to bilo polako, ipak se kreće. Tu kod nas u Hrvatskoj. Kreće se i u stavu prema nama homoseksualcima ali i na jednom drugom području koje je meni, iako sam lezbijka daleko važnije od toga da li se mogu udati za dragu. Prije par dana po prvi put se zlostavljanje životinje nagradilo zatvorom.

Da se prisjetimo gospodina Ostoje Kretena Babića koji je umlatio svoju kuju šipkom i vilama sve dok nije skoro do kraja iskrvarila. Kujica se od silnog bola uspjela otgnuti sa lanca i krenula bježati prema susjednom dvorištu (i spasu) ali je O.K.B, sada oboružan sjekirom, krenuo za njom. Taman kad se kod susjeda, veterinara (koji, pretpostavljam do tog trenutka „nije znao“ šta se dešava preko ograde) raspitivao može li on ubiti životinju, došao je gospon Policajac i dokrajčio muke jadne kuje jednim metkom. U ovom slučaju, to je bila čista eutanazija jer je zvijerčica bila u groznom stanju.
Čitajući njegove izjave sa suda srce mi se slama. Zamislite kako je njemu (po njegovim riječima) „ljubitelju životinja“  bilo teško kada se sve to događalo. Ali, znate i sami, šta se mora nije teško, a ta je kuja „cvilila kada je bila na lancu“ a i „veselila se prolaznicima“. Nema šta, nije moglo drugačije...to su veliki prijestupi za jednog psa. Zaslužio je smrtnu kaznu, zar ne?
Ali, ajmo onda ne biti škrti pa i njemu dodjeliti kaznu koju zaslužuje. Pitate kolika je kazna koju zaslužuje. Hrvatski sud kaže; dva mjeseca.
Prvo sam poludila? Dva mjeseca! Dva mjeseca!! Ja bih ga stavila u zatvor do kraja života, ma kakav zatvor, radio bi do smrti najteže poslove i dok živi na kruhu i vodi svu bi mi plaću morao davati Noinoj Arci i Akciji spasimo pse iz šinteraja. Umlatila bi gada istim onim vilama dok njegov mozak ne poteče asfaltom....ali samo malo!
Dva mjeseca je dva mjeseca. A tih dva mjeseca je presedan, po prvi puta se na našim prostorima zatvorskom kaznom kaznilo zlostavljača životinja. Možda, kažem samo možda, će se neki eventualni zlostavljač zaustaviti u potrazi za vilama, ako već ne zaustavljen svojom savjesti a onda preplašen boravkom u zatvoru. Možda, ponavljam možda, će slijedeći zlostavljač odguliti tri mjeseca...ili, ako ima Boga i sreće, čak i četiri? Možda je IPAK KRENULO, možda će životinje i kod nas prestati biti stvari, možda im se konačno i u Hrvatskoj prizna status čovjekovog najboljeg prijatelja.