Bloqueer

Vruće je za popizdit" pomislila je, ali nije otvorila usta, znajući da je to ionako prečesto izgovarala posljednjih dana boravka na ovom usranom otoku ne sjećajući se po čijoj je točno preporuci tamo dospjela (kvraguiovakvaegzotika).

Čula je da je u Zagrebu toga dana bilo plus četrdesetdva u hladu.

"Idem se negdje rashladit" rekla je kratko, uzimajući ručnik i knjigu djelomično zadovoljna što može birati jer u blizini njenog ureda nema čak ni grmlja u kojem se može rashladiti.
Nabadala je po kamenju tik uz šumu u kojoj su zagrebački štovatelji toga "kultnoga" otoka napravili neku vrstu "nastambi". I ostavili hrpe smeća.
Toliko o obožavateljima ovog pustog mjesta koji ovamo osim mentalnog otpada dolaze istovariti i onaj drugi.
Zaokupljena mislima o ekologiji, nakon parstometara i dvije-tri puste uvale naišla je na šumicu koja je izgledala kao da u nju (bar donedavno) nije kročila ljudska noga. Ugledala je omanju čistinu zaklonjenu gustim granjem kroz koje je prodiralo zalazeće sunce i prilično dobro se moglo vidjeti more, (i toga dana) nepomično kao ulje.
Uspjela se probiti do bajkovitog proplanka i ubrzo se opustila odmarajući oči na crvenkastom odsjaju svega oko nje.
Odjednom je nestalo napetosti, vrućine, potrebe za negodovanjem.
Sama.
Sa zvukom vlastitog disanja u šumi bez vjetra.
Knjiga je ostala ležati neotvorena, na borovim iglicama negdje u visini ramena i ona je zaspala.

Je li otvorila oči i svjesno odredila trenutak u kojem je začula pucketanje grančica pod nečijim korakom ili je to bio samo polusan? Strah je potpuno izostao i ponovo je zatvorila oči (ili nije?).
Kroz granicu svijesti na tren se probilo pitanje "a što ako je to NETKO tko nema dobre namjere?".
Ali je odmah nestalo kao da nije ni postojalo. San ju je povukao na dno i sve ometajuće misli bile su otjerane poput uljeza.
"A je li to pametno?" bio je još jedan slabašni svjesni pokušaj uključivanja razuma, što god to značilo u tom čudesnom nesuvislom stanju.
Tren prije no što je čula šušanj u neposrednoj blizini, tren nakon što je osjetila nečiji dodir u kosi, nekoliko trenutaka nakon što je osjetila topli dah negdje na vratu.
Možda čitavih nekoliko minuta nakon što je osjetila vrućinu neke druge kože koja nije bila njena. Ali, taj dodir je bio blag kao da je Taj Netko nije želio probuditi. Taj dah nije bio požudan, imao je miris nečeg poželjnog i poznatog i tada se odlučila ne opirati tom čudnom Biću muški čvrstih ruku, ali neobično nježne kože, kao u žene .
Kroz san (ili možda svjesno?) je shvatila što Ono želi od nje.
Učinilo joj se da je nakratko otvorila oči i pomislila kako ne sanja ali bilo je gotovo nemoguće oduprijeti se.
Nije se ni željela opirati prstima koji su zaključali njena zapešća na toplu isparavajuću zemlju. Drhtavom i glatkom trbuhu čija koža je jedva dodirivala njena leđa. Vretenastim bedrima koja su se nestrpljivo zavlačila između njenih.
I kad se Njegova kosa rasula svuda po njoj, osjetila je da nestaje pod težinom Njegovog tijela gotovo paralizirana od tisuća leptira u utrobi, jedva zatomljujući jecaj, istodobno osjećajući stid zbog bestidne lakoće predavanja posve nepoznatom bespolnom Biću kojem ne vidi ni lice, već samo osjeća zastrašujuće poznat ranjivi dodir čudesno mekih i nekako dobronamjernih dlanova koji kao da su joj skidali kožu i budili osjete koje dosad nije poznavala.
Predavanje, uzimanje, stid, bestidnost, ljepota, putenost, razotkrivanje, mirisi, poput kaleidoskopa koji se okretao sve brže.
Nezemaljski, vilenjački ples malo prije sutona dosegao je vrhunac kad su gotovo istodobno vrisnuli.
Niz obraz su joj kliznule suze.
Savladana, oduzeta, raznježena, mokra, slomljena, naga, okrenula se da Mu vidi lice i tren prije poljupca, prije no što je ponovo spustila vjeđe, njene oči su se susrele s Njegovima. Krupnim, smeđim. Osjećala je kako i pogledom ulazi u nju, do potiljka.
Iako uspavana, njena koža se čudila i divila glatkom ženskom obrazu, ali nekako muški naglašenim vilicama. Usnama mu je okrznula jamicu negdje između uha i vrata.
Moj Bože, tko je to? Biće Botticellijevski finih crta lica uokvirenog dugom vranom kosom, savršenih punih usana koje joj se smiješe. Kako je lijep. Kako je lijepa. Kako je lijepo.
Svejedno, sve je sada svejedno.
I slatki okus Njegove sline bio je poznat. I način na koji je ljubi, uzimajući joj dah iz utrobe kao da ga želi ga ponijeti sa sobom. Kao da želi ostaviti sebe u njoj.

To je bio tek tren, činilo joj se, dok je gledala crveno obrubljene konture dječački vitkog tijela na izlazu iz šume. Zaklonila je oči dlanom dok Ga je šutke pratila pogledom.

Probudila se (ili nije?) ne znajući je li zapravo sretna što je samo sanjala (ili nije?).
Sunce još nije zašlo.
Ustala je.
Ponovo se sagnula uzeti neotvorenu knjigu koja je još uvijek ležala na istome mjestu.
Na grančici grma ispod kojeg je ležala ugledala je zapleteni pramen smeđe kose.
Kad ga je uzela u dlan, bio je topao.

Film

Projekcija filma "Fine mrtve djevojke"
fine mrtve djevojke
05 Lipanj 2014 2140
Povodom pride tjedna, sljedeći utorak (10.06.) u LGBT Centru Zagreb prikazat će se film Fine mrtve djevojke, a u četvrtak (12.06.) LGBT centar ugostiti će glumice iz istoimene predstave dramskog k...
Robert de Niro: Moj život sa gej ocem
Robert de Niro
29 Svi 2014 1683
Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
19 Prosinac 2013 2090
U nedjelju 22.12.2013. u 18h će se u klubu MaMa (Preradovićeva 18) prikazivati dokumentarni film Right2Love koji prikazuje život LGBT obitelji u šest država Europske unije. U filmu LGBT roditelji...

LEZdarije

10 stvari koje nikada ne biste trebali reći lezbijki
Vrišt
19 Svi 2010 6457
10. Sve lezbijke samo žele biti muškarci Ne žele! Mi smo žene koje žele biti sa ženama. Ko je rekao išta o muškarcima? Muškarci imaju penis, pa što? Nije da se ne mogu prošetati par stanica...
45 načina da se rešite sastanka na slepo.
maca
05 Kolovoz 2009 4349
1. Tokom večere, štitite svoj tanjir nožem i viljuškom tako da odajete utisak da ćete ubosti svakog ko posegne za vašim tanjirom, pa makar to bio i konobar.2. Pokupite sve slanike sa okolnih sto...
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
15 Srpanj 2009 4358
1. Nazivajte je.2. Ne lažite.3. Ako će vam izlazak biti zabavan, pozovite i nju.4. Ukoliko će vaš izlazak uključiti i striptizete, ne zaboravite pravilo sa bazena "Bez dodirivanja".5. Tačan odgo...

Oni o nama

Budući politolozi/ginje su nedovoljno upućeni
politolozi
07 Svi 2015 1342
u problematiku ljudskih prava Tražeći informaciju više, kao budući saradnik portala Lgbt.ba, o položaju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini, najčešći termini koji se pojavljuju u izvještajima, m...
Željka Markić nakon dobivene bitke izgubila rat
Markić
06 Kolovoz 2014 1884
Ni danas nije potpuno jasno zašto je Željka Markić odlučila postati dio javnoga života u Hrvatskoj te najznačajnija vjernica za Katoličku crkvu od devedesetih godina naovamo upravo zahvaljujuć...
Tolerancijom prema gay pravima odlikuju se razvijene sredine
Petrić
23 Siječanj 2014 1952
One sredine koje su na nedavnom referendumu o braku glasale "protiv" (Istra, Rijeka,Varaždin...) su razvijenije, naspram sredina koje su glasale "za". Sve to ide u prilog teoriji poveznice društveno...

Za žene 50+

Nekad i sad
lesbian party
04 Lipanj 2010 5824
Sad: U noćnom klubu gužva. U obilju žena raznih dobnih skupina muškarci se mjere promilima, a prisutni su isključivo u svojstvu osoblja. Na ulazu plakat s naznakom Ladies Only. A ženeeeeee. Ima...
Generacija u procjepu
Starije lezbijke
20 Svi 2010 2925
Zašto baš 50+?Površno gledano moguće zato jer jedna 50+ lezba ima veliki utjecaj na ovoj stranici pa joj se eto prohtjelo pisati i objavljivati tekstove o svojoj generaciji.
Možete li izbeći upadanje u "anti-aging" zamku?
aging
13 Srpanj 2009 3765
Nemam nameru pokušavati da se 65 izgledam kao da mi je 25.
FacebookTwitterDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Pogled s BaLConn-a