Bloqueer

Uvijek sam bio zainteresovan za paranormalno i proricanje budućnosti.. Ne znam zašto. Meni je to nešto tako privlačno u ideji da vidiš/znaš nešto prije nego se desi ili korištenje magije… Počeo sam “praktikovati” prije nekoliko godina. To su bili neki rituali i prizivanja duhova i demona (ništa nikad naravno nije uspjelo). Budući da nisam viđao ikakve rezultate okrenuo sam se proricanju i astrologiji.

Prva stvar koju sam kupio da bi počeo s proricanjem bio je Tarot špil. To nije bio poznati, obično korišteni Marsilijanski tarot nego moderna verzija istog sa “How to read tarot” knjigom uz sebe. Zaljubio sam se u njega iste sekunde. Počeo sam proučavati knjigu i uskoro postao dobar u tome. Naravno, prvo sam počeo koristiti prijatelje kao pokusne kuniće za moja čitanja. Naravno, nikom od njih nije smetalo. Bilo kako bilo prvih par čitanja su bila katastrofa, ali sam uskoro počeo da proričem stvari. Osjećaj je bio… zadovoljstvo… Obožavao sam činjenicu da mogu dati odgovore na pitanja i probleme drugih. Imao sam jedan problem. Nikada nisam mogao sebi čitati i pogoditi. Koliko god sam se trudio, nikad nije funkcionisalo. Vremenom sam počeo gomilati obaveze i nešto je moralo trpiti zbog toga. To je naravno bio tarot koji sam počeo sve češće koristiti. Nikad u potpunosti napustio tarot, samo nism se njime bavio često kao prije. Tako da sam zahrđao.

Nedavno sam odlučio da se moram ponovo dovesti u tarot formu. Počeo sam pretraživati internet za informacijama. Tako sam našao jednu zanimljivu kartu. Kartu Ljubavnici. To je kart koja predstavlja neku podjeljenost između dvije osobe, stvari, ideje… Na jednom siteu sam našao slijedeću informaciju:
"Place it under your pillow while you sleep for prophetic dreams of a love to come..."

Naravno, ja ne bih bio ja da nisam to i uradio. Samo da naglasim da ja snove nisam imao već  jako dugo. Pola godine ili više. Mislim imao sam jedan kad smo radili disekciju pacova i tad sanjao velike bijele pacove kako me proganjaju i to je bilo to. Ja smatram da je to zato što ne spavam dovoljno. Obično spavam 5-6 sati, a negdje sam pročitao da treba 6-8 sati sna da bi se sanjalo. To je neki duboki san ili REM (rapid eye movement) faza i to je onda kad sanjamo. Iako može biti da u potpunosti griješim.

Nego da nastavim, ja sam držao kartu pod jastukom tri noći za redom. Sinoć je bila treća noć. Sinoć sam spavao oko 4-5 sati, budući da sam imao malo problema pa sam dumao o njima većinu noći. Usprkos tome, desila se čudna stvar. Sanjao sam… Znam da je bio pun nekakvih događanja i ljudi, ali je problem je što se ne sjećam… Ne sjećam se šta se tačno dešavalo i ko je bio u tom snu… Jebi ga… Sada nikada neću znati ko je “ljubav koja dolazi”… Šteta.

Over and out