Film

Nakon što se poslije završetka L-worda, na televiziji nije pojavilo ništa slično, kreatorica ove Showtimeove uspješnice Ilene Chaiken je odlučila zaigrati na već provjereni način i napraviti opet nešto što će zamijeniti L-word. Novi L-word! Doduše, nova serija je predviđena više kao reality show i njezina premijera se očekuje 20.lipnja, opet na Showtimeu.

„Serija će biti o šest stvarnih žena, tako da nitko ne može reći kako to nije stvarno“, kaže Chaiken, čija je ideja bila odbijena prvotno na kablovskoj mreži.
Jedna od sudionica serije tvrdi: „Mi nismo glumačka ekipa. Nismo morali živjeti u jednoj kući. Svaka od nas je imala naše zasebne priče, svi naši životi su vrlo različiti.“
Za razliku od drugih realitya, The Real L-word će se emitirati na premium kablovskoj mreži gdje korisnici plaćaju za određene kanale, što znači da golotinja, neprikladan govor...sve prolazi.
„Jesu li bile kamere [u mojoj spavaćoj sobi]? Jesu, ali sam nastojala da to uglavnom bude prihvatljivo za sve uzraste“, kaže Rose, savjetnik za nekretnine. Njena priča u Real L-wordu uključuje njenu borbu da se prepusti njezinoj djevojci i njenog pokušavanja da dobije podršku od njene tradicionalne Portorikanske obitelji.
„Nisam ulazila u X-ocijenjenu stranu toga. To ću prepustiti Whitney“.

Whitney je vizažistica za specijalne efekte za filmove koja zna svoj status „igračice“ i ne srami se pokazati svoje tijelo pred kamerom: „Nije čudno jer  sam zadovoljna sa sobom, ne vidim to kao vulgarnost“.

Show uključuje i Mikey, organizatoricu fashion-showa koja vozi motor i koja je previše fokusirana na planiranje njenog vjenčanja i Tracy, TV i filmsku producenticu koja je u vezi sa Stamie, ženom koja ima dvoje djece i bivšu.
Sve žene međutim nisu pristale na to da budu u potpunosti pred kamerom, pa je primjerice Nikki, jedna od sudionica, inzistirala na pravilu nema-seksa-pred-kamerom za nju i njenu partnericu. „Nisam ovdje da otvorim vrata svoje spavaće sobe pred kameru“, izjavila je.


 

The real L-word


Prije početka snimanja, sredinom travnja u Palm Springsu, sudionice ove reality serije se nisu uopće poznavale. Izvršni producent serije, Jane Lipsitz uzima ovo za prednost: „Prvobitna ideja je bila okupiti žene koje su se poznavale. Ali onda smo pronašli ovu nevjerojatnu grupu različitih žena i mislili smo kako bi bilo vrlo zanimljivo ispričati njihove različite priče i vidjeti kada će se i da li će se one ispreplitati“.

Dok se iščekuje premijera serije, ostaje za vidjeti koliko će L-word zapravo postati Stvarni L-word i da li će opet dobivati kritike na račun toga da su glumice nerealno lijepe, iznimno bogate ili da su izostavljene neke rase.
Osobno, ako se mene pita, ono što nas je već držalo uz ekrane posljednje 2-3 sezone L-worda su upravo bili predivni okoliš i vrijeme Los Angelesa, lijepe žene i dobra zabava. Ono malo dobre zabave što je ostalo kada je lik Alice izmasakriran do neprepoznatljivosti, a Dana napustila seriju.
Oh i da, lijepe kuće sa bazenima i dobri auti koje su glumice vozile. Kao neka lezbijska utopija za koju bismo se žrtvovali i pristali podnijeti i negledljivu lošu lezbijsku dramu, samo za malo te utopije.
Iako nam se sada servira malo više stvarnosti u lezbijskoj drami (kao da je same već ne živimo dovoljno!) ipak se nameće pitanje – može li „Stvarni L-word“ obraditi još neke probleme koje „imaginarni“ nije obradio? Da li će se uopće ciljati na probleme ili je smisao ovoga puta samo dobra zabava?

Po svemu sudeći, puno lezbijske drame se opet može očekivati, a koliko će sve to biti i činiti se utopistički, ostaje za vidjeti, ali komentari kao da nas već pripremaju na ono što trebamo vidjeti:
„Da raščistimo jednu stvar – sve žene u The real L-wordu su predivne i hollywoodski mršave!“

Film

Projekcija filma "Fine mrtve djevojke"
fine mrtve djevojke
05 Lipanj 2014 2138
Povodom pride tjedna, sljedeći utorak (10.06.) u LGBT Centru Zagreb prikazat će se film Fine mrtve djevojke, a u četvrtak (12.06.) LGBT centar ugostiti će glumice iz istoimene predstave dramskog k...
Robert de Niro: Moj život sa gej ocem
Robert de Niro
29 Svi 2014 1680
Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
19 Prosinac 2013 2087
U nedjelju 22.12.2013. u 18h će se u klubu MaMa (Preradovićeva 18) prikazivati dokumentarni film Right2Love koji prikazuje život LGBT obitelji u šest država Europske unije. U filmu LGBT roditelji...

LEZdarije

10 stvari koje nikada ne biste trebali reći lezbijki
Vrišt
19 Svi 2010 6453
10. Sve lezbijke samo žele biti muškarci Ne žele! Mi smo žene koje žele biti sa ženama. Ko je rekao išta o muškarcima? Muškarci imaju penis, pa što? Nije da se ne mogu prošetati par stanica...
45 načina da se rešite sastanka na slepo.
maca
05 Kolovoz 2009 4346
1. Tokom večere, štitite svoj tanjir nožem i viljuškom tako da odajete utisak da ćete ubosti svakog ko posegne za vašim tanjirom, pa makar to bio i konobar.2. Pokupite sve slanike sa okolnih sto...
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
15 Srpanj 2009 4356
1. Nazivajte je.2. Ne lažite.3. Ako će vam izlazak biti zabavan, pozovite i nju.4. Ukoliko će vaš izlazak uključiti i striptizete, ne zaboravite pravilo sa bazena "Bez dodirivanja".5. Tačan odgo...

Oni o nama

Budući politolozi/ginje su nedovoljno upućeni
politolozi
07 Svi 2015 1339
u problematiku ljudskih prava Tražeći informaciju više, kao budući saradnik portala Lgbt.ba, o položaju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini, najčešći termini koji se pojavljuju u izvještajima, m...
Željka Markić nakon dobivene bitke izgubila rat
Markić
06 Kolovoz 2014 1880
Ni danas nije potpuno jasno zašto je Željka Markić odlučila postati dio javnoga života u Hrvatskoj te najznačajnija vjernica za Katoličku crkvu od devedesetih godina naovamo upravo zahvaljujuć...
Tolerancijom prema gay pravima odlikuju se razvijene sredine
Petrić
23 Siječanj 2014 1948
One sredine koje su na nedavnom referendumu o braku glasale "protiv" (Istra, Rijeka,Varaždin...) su razvijenije, naspram sredina koje su glasale "za". Sve to ide u prilog teoriji poveznice društveno...

Za žene 50+

Nekad i sad
lesbian party
04 Lipanj 2010 5821
Sad: U noćnom klubu gužva. U obilju žena raznih dobnih skupina muškarci se mjere promilima, a prisutni su isključivo u svojstvu osoblja. Na ulazu plakat s naznakom Ladies Only. A ženeeeeee. Ima...
Generacija u procjepu
Starije lezbijke
20 Svi 2010 2918
Zašto baš 50+?Površno gledano moguće zato jer jedna 50+ lezba ima veliki utjecaj na ovoj stranici pa joj se eto prohtjelo pisati i objavljivati tekstove o svojoj generaciji.
Možete li izbeći upadanje u "anti-aging" zamku?
aging
13 Srpanj 2009 3764
Nemam nameru pokušavati da se 65 izgledam kao da mi je 25.
FacebookTwitterDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Lezvezarije Gilde M.

 

Izložba Tine Antolić

Pogled s BaLConn-a