Film

Nastavak relativno uspješnog prvog dijela ekranizacije istoimene avanturisticke PC igrice, kome je taj relativni uspjeh obezbjedila glavna ženska uloga, uloga Lare Croft koju je tumacila mega-popularna Angelina Jolie.
Tokom gledanja prvog dijela i Angelininog zanosnog zamahivanja kosom u tuš kabini mogli su se cuti mnogobrojni uzdasi i muških i ženskih gledalaca, a da ne pricamo o izgledu lica i izbuljenim ocima.
U nastavku Tomb Raidera, ni sexipilom napunjena bomba, Angelina Jolie nije uspjela film uciniti zanimljivijim. Radnja koja je kao uspavana za razliku od prvog dijela u kom se makar nešto dešava, tjera vas da poprilicno cesto klikate na tipku za ubrzavanje. Nažalost, cak ni to film nece uciniti dinamicnijim.
Film pocinje akcijom baš kao i prvi dio, samo znatno manje interesantnom. U prvoj sceni veliki minus za Angelinin - Larin outfit. Vruce hlacice iz prvog dijela su zamjenjene "ronilackim" odijelom, koji izgleda kao plivacka odijela od kože morskog psa. Iskreno, meni ju je bilo oku ugodnije ili ti ljepše vidjeti u vrucim hlacicama no u odijelu,...
Još jedan od stvari na koje nije bacena velika pažnja je Larin katastrofalno loš britanski naglasak, ili je to pak do lošeg zvuka na piratskom DVD-u.
Koncepscijsi, ili bolje reci šablonski su uradene scene fight-a u antickom hramu, paralelno sceni Larine vježbe iz prvog dijela, samo što ova djeluje opasnije ali nikako i realisticnije u što cete se i sami uvjeriti ako se odlucite gledati ovaj film.
Lara Croft - James Bond u ženskom tijelu, ženskom rodu, novi Indiana Jones,...

I što na kraju reci? Croft, Lara Croft.