Film

Ništa posebno što je američka, no što je lezbejska! Napokon, nakon serija "Ženski zatvor"(kroz koju se samo provlači L priča) i "Will and Greace" (gay serije), jedna serija koja nosi L obeležje na sebi... "The L Word".

Imena glumaca nosioca ove TV serije su: Jennifer Beals, Laurel Holloman, Mia Kirshner, Eric Mabius, Karina Lombard, Katherine Moennig, Erin Daniels, Leisha Hailey, Pam Grier.


"Nezvanična skica radnje The L Word priča o putevima i mukama grupe prijatelja iz L.A., od čega su većina njih lezbejke.

U početku straight Jenny (Mia Kirshner) doseljava se u L.A. kako bi bila kraj svog dečka Tima (Eric Mabius), koji ima bi-prijateljice, prve susede Tinu (Laurel Holloman) i Betti (Jennifer Beals). Tina i Bette upoznaju Jenny sa privlačnom Marinom (Karina Lombard), koja je vlasnica lokalnog kafea, i Marina i Jenny kreću u sporu igru zavođenja koja kulminira u ljubavnu afferu, što Jenny ostavlja rastrzanu između ljubavi prema Timu i njenih osećanja prema Marina.


Bette and Tina, u međuvremenu, su u stabilnoj vezi već sedam godina i trude se da dobiju dete, ali su frustrirane poteškoćama u iznalaženju pogodnog donatora sperme. Tina je nešto opuštenija i njeno napuštanje posla na razvojnim studijama kako bi se fokusirala na trudnoću, kao i Bettino količina provedenog vremena na poslu kao direktor muzeja postavlja dodatni pritisak na njihovu vezu. Bette je tip-A karaktera koja sebe vidi kao "odraslu" osobu u grupi, i ima komplikovanu vezu sa svojom polu sestrom Kit (Pam Grier), koja je straight muzičarka i lečeni alkoholičar.


Shane (Katherine Moennig) je frizerka koja "ne upada u veze", već spava svake večeri sa drugom ženom umesto da uključi samo jednu u svoj život (Tammy Lynn Michaels) koja od nje želi više od seksa za jenu noć.

Dana (Erin Daniels) doživotno-samotna profesionalna teniserka koja se kreće ka svetskom teniskom vrhu -- do' god ne otkriva svoje seksualno opredeljenje. Bila je spremna povinovati se ovim uslovima u prošlosti, ali joj postaje neverovatno teško kada se nenadano zaljubljuje u "začinjenu" šeficu njenog kantri kluba (Lauren Lee Smith).

Kao jedina otvorena biseksualna žena u grupi, novinarka Alice (Leisha Hailey) traži iste kvalitete kako u muškarcima, tako i u ženama, a njeni ljubavni interesi uključuju i "emocionalno-obogaljenu" bivšu devojku (Guinevere Turner) i lezbejski identifikovanog čoveka pod imenom Lisa (Devon Gummersall).

Zvanična skica radnje

Jenny Schecter (MIA KIRSHNER) je nadarena, mlada spisateljica fantastike koja je upravo završila MFA test na Iowa Writer's radionici. Sa istaknutom literarnom nagradom i objavljenom jednom kratkom pričom, stiže u Los Angeles kako bi započela "odrasli život" sa svojim dečkom - a uskoro i verenikom - Timom Haspel (ERIC MABIUS), plivačkim trenerom za žene na najvećem univerzitetu u zemlji.

Smeštaju se u West Hollywoodu, vrata do vrata sa Betti Porter (JENNIFER BEALS), direktorkom muzeja, i njenom partnerkom Tinom Kennard (LAUREL HOLLOMAN). Betti i Tina su zajedno sedam godina i i trude se naći pogodnog donatora sperme kako bi zasnovali porodicu i sve to dok se bore za opstanak svoje veze u ulogama koje su izabrale za sebe i kako će sve to uticati na njihovu budućnost.

Bettin i Tinin najbliža grupa prijatelja uključuje Shane McCutcheon (KATHERINE MOENNIG), frizerku i primarnu zavodnicu; Dana Fairbanks (ERIN DANIELS), profesionalnu teniserku koja se još uvek nije outovala; biseksualnu novinarku Alice Pieszecki (LEISHA HAILEY); i Bettinu polu sestru Kit Porter (PAM GRIER), koja je muzičarka i lečeni alkoholičar."


Izvor: http://www.afterellen.com/TV/thelword-summary.html

Između ostalog navodimo da je serija počela da se prikazuje u Americi 18. januara, da možemo samo predpostaviti da će se na programu naših televizijskih stanica naći kroz 10 godina, da je serija toliko restrihovana na područje Amerike i Kanade da ni zvaničau stranicu ove serije ne mogu videti ljudi koji ne žive u Americi (http://www.sho.com/site/lword/home.do), da sve informacije o seriji možete pre svega naći na stranicama http://www.afterellen.com, http://www.msnbc.msn.com i http://www.imdb.com.

Film

Projekcija filma "Fine mrtve djevojke"
fine mrtve djevojke
05 Lipanj 2014 2138
Povodom pride tjedna, sljedeći utorak (10.06.) u LGBT Centru Zagreb prikazat će se film Fine mrtve djevojke, a u četvrtak (12.06.) LGBT centar ugostiti će glumice iz istoimene predstave dramskog k...
Robert de Niro: Moj život sa gej ocem
Robert de Niro
29 Svi 2014 1680
Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
19 Prosinac 2013 2087
U nedjelju 22.12.2013. u 18h će se u klubu MaMa (Preradovićeva 18) prikazivati dokumentarni film Right2Love koji prikazuje život LGBT obitelji u šest država Europske unije. U filmu LGBT roditelji...

LEZdarije

10 stvari koje nikada ne biste trebali reći lezbijki
Vrišt
19 Svi 2010 6453
10. Sve lezbijke samo žele biti muškarci Ne žele! Mi smo žene koje žele biti sa ženama. Ko je rekao išta o muškarcima? Muškarci imaju penis, pa što? Nije da se ne mogu prošetati par stanica...
45 načina da se rešite sastanka na slepo.
maca
05 Kolovoz 2009 4346
1. Tokom večere, štitite svoj tanjir nožem i viljuškom tako da odajete utisak da ćete ubosti svakog ko posegne za vašim tanjirom, pa makar to bio i konobar.2. Pokupite sve slanike sa okolnih sto...
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
15 Srpanj 2009 4356
1. Nazivajte je.2. Ne lažite.3. Ako će vam izlazak biti zabavan, pozovite i nju.4. Ukoliko će vaš izlazak uključiti i striptizete, ne zaboravite pravilo sa bazena "Bez dodirivanja".5. Tačan odgo...

Oni o nama

Budući politolozi/ginje su nedovoljno upućeni
politolozi
07 Svi 2015 1339
u problematiku ljudskih prava Tražeći informaciju više, kao budući saradnik portala Lgbt.ba, o položaju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini, najčešći termini koji se pojavljuju u izvještajima, m...
Željka Markić nakon dobivene bitke izgubila rat
Markić
06 Kolovoz 2014 1880
Ni danas nije potpuno jasno zašto je Željka Markić odlučila postati dio javnoga života u Hrvatskoj te najznačajnija vjernica za Katoličku crkvu od devedesetih godina naovamo upravo zahvaljujuć...
Tolerancijom prema gay pravima odlikuju se razvijene sredine
Petrić
23 Siječanj 2014 1948
One sredine koje su na nedavnom referendumu o braku glasale "protiv" (Istra, Rijeka,Varaždin...) su razvijenije, naspram sredina koje su glasale "za". Sve to ide u prilog teoriji poveznice društveno...

Za žene 50+

Nekad i sad
lesbian party
04 Lipanj 2010 5821
Sad: U noćnom klubu gužva. U obilju žena raznih dobnih skupina muškarci se mjere promilima, a prisutni su isključivo u svojstvu osoblja. Na ulazu plakat s naznakom Ladies Only. A ženeeeeee. Ima...
Generacija u procjepu
Starije lezbijke
20 Svi 2010 2919
Zašto baš 50+?Površno gledano moguće zato jer jedna 50+ lezba ima veliki utjecaj na ovoj stranici pa joj se eto prohtjelo pisati i objavljivati tekstove o svojoj generaciji.
Možete li izbeći upadanje u "anti-aging" zamku?
aging
13 Srpanj 2009 3764
Nemam nameru pokušavati da se 65 izgledam kao da mi je 25.
FacebookTwitterDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Lezvezarije Gilde M.

 

Izložba Tine Antolić

Pogled s BaLConn-a