CeLE(z)brity

DVOSTRUKA dobitnica Oscara napokon je priznala da joj se sviđaju žene - nakon što je osvojila nagradu Women in Entertainment, zahvalila se "prekrasnoj Cydney",
dugogodišnjoj djevojci koja joj je ponosno pljeskala iz gledališta. Jodie Foster tako je stala na kraj višegodišnjim nagađanjima o njezinoj seksualnoj orijentaciji, no ne zna se hoće li povući brojne tužbe koje je proteklih godina podigla protiv medija koji su je "klevetali".

44-godišnja Jodie Foster rasplakala je prisutne u hotelu Beverly Hills kad je u vrlo emotivnom govoru zahvalila i svojoj dugogodišnjoj djevojci, filmskoj producentici Cydney Bernard s kojom je u vezi posljednjih 14 godina. Upoznale su se 1993. godine na snimanju filma u Sommersbyju i imaju dvojicu sinova - 9-godišnjeg Charlesa i 6-godišnjeg Kita. Rodila ih je Jodie Foster, no nikad nije javno otkrila tko im je otac.

"Osjećam se nesigurnom i stalno pronalazim sebe, to je projekt koji traje cijelog života. U ovom poslu sam 42 godine i sa sigurnošću mogu reći da za glumu trebaš biti potpuno lud", rekla je Jodie primajući nagradu, a američki mediji odmah su počeli raspredati o tome što je slavnu glumicu natjeralo da nakon 20 godina prizna da je lezbijka.

Jodie navodno više ne želi glumiti, a sve se više bavi producentskim i redateljskim poslom. Posljednjih deset godina rijetko se pojavljuje na crvenom tepihu i izbjegava medije i to nakon što je desetak godina "iskakala iz paštete" te pobrala sve moguće nagrade na festivalima diljem svijeta.

Njezino priznanje oduševilo je američke udruge seksualnih manjina, između ostalih, i Kathy Belge iz udruge Lesbian Life: "Nisam mislila da ću doživjeti ovaj dan. Možda je šutjela jer je znala da su joj djeca premlada da shvate što znači biti lezbijkom. Razlozi zapravo nisu važni, nama je neopisivo drago što je Jodie smogla hrabrost da bude iskrena prema sebi".