Moda & ljepota

13 osnovnih razloga da uradite tetovažu!

1. Izražavanje sebe –  Tetovaže su umetnička dela omoću kojih možete iskazati svoju individualnost ostatku sveta. Njima označavate svoju pripadnost, interese, zanimanja i sl.

tatu12. Tribali – Originalna namena tetovaže bila je da označi individuu kao pripadnika nekom plemenu ili grupi. Ona upozorava druge da pripadate nekoj bandi (blago njima) i omogućava dorbim duhovima da vas identifikuju (blago vama). Na primer, Harli Dejvison logo identifikuje motorciklistu, raspeće Hrišćanina i sl.

3. Duhovni rast – Mnoge osobe se odlučuju na tetovažu posle iskustava koje su daleko od uobičajenih i koja su jedva preživeli.  

4. Radi duhovne zaštite – Taksisti će istetovirati zaštitnika putnika da bi sprečili moguće saobraćajne nesreće. Vrlo poznata tetovaža zaštite jeste i oko u ruci ili oko u trouglu koje potiče sa Mediterana. Raspeća, srca, bogovi  često se koriste u ovu svrhu.

5. Označavanje bitnih događaja – Venčanja, godišnjice, razvodi, preživljavanje katastrofa ponekada produkuju tetovažu. Neki parovi tetoviraju prsten na levoj ruci umesto da se odluče za tradicionalniji prsten.

6. Odavanja poštovanja – Ponekada tetovaže nastaju nakon smrti neke slavne ličnosti, omiljenog ljubimca ili rođaka. Te tetovaže uobičajeno nastaju pod iglom umetnika koji mogu reprodukovati takve veličine kao što su Elvis, Merlin, Kenedi ili Malkom X.

7. Povećanje sreće – Tetoviranje radi usrećivanja staro je koliko i primitivan čovek. Danas možete videti sve od para kockica, preko deteline sa četiri lista do Fortune, boginje sreće kod Grka, na rukama onih koji bi da im se sreća osmehne.tatu2

8. Izražavanje posvećenosti – Tetovaža u današnje vreme kada ništa nije trajno je izraz posvećenosti sebi koji traje zauvek. Neki bi rekli da je donošenje neopozive odluke dobro za dušu.

9. Totem simboli i životinje – Neki ljudi tetovažu smatraju izrazom svoje duše ili svojim duhovnim vodičem. Vile, kolibri, leptiri, anđeli, vukovi i druge životinje samo su neki od primera popularnih tetovaža

10. Kao memorijal – Neke tetovaže služe sećanju na člana porodice ili ljubimca koji je uginuo.

11. Poboljšanje seksualnosti – Postoji teorija da tetovaža na donjem delu leđa omogućava otvaranje osnovne čakre (pri dnu kičme) i pojačava kundalini (životnu snagu) koja upravlja stvarima kao šro su seksualnost i preživljavanje. Mala tetovaža na kuku žene ili na unutrašnjosti butine smatra se vrlo seksi.

12. Dvojke, trojke, četvorke... – U ovo vreme raznih lekova koji pospešuju plodnost, više nego ikada se rađaju dvojke, trojke, četvorke...bezbrojke. Ako istetovirate stopalo detetu, sigurno nećete da ih mešate.

tatu313. Da nasmejete ljude – I najbolje od svega, tetovaže imaju ulogu „probijanja leda“ kada treba započeti razgovor. Ništa nije loše u tome da dodate malo lakoumnosti vašem životu. Napokon, humor raspršuje lošu karmu!