Svijet

Lezbejski par dobio je 22.000 funti odštete na ime kompenzacije zbog gubitka posla, usled viceva sa seksualnom konotacijom njihovih kolega.

betBet Mouls i Šarlin Amos, 25-ogodišnjakinje, vređane su i ponižavane od strane kolega, a jedan je okarakterisao njihovu vezu kao "odvratnu".
Obe su se požalile šefu koji im je odgovorio da prestanu sa žalbama, jer "lezbejke niti su, niti će ikada proživeti patnje kao što su ih proživeli Jevreji".
Mouls i Amos su se zaposlile u firmi koja se bavi prečišćavanjem vode, Aquatec Rainsoft, oktobra 2006-te i obe su bile zapažene kao izuzetne trgovkinje. Ipak, ubrzo nakon žalbi Šarlin Amos je dobila otkaz, dok je njena partnerka ubrzo nakon toga podnela svoj.
Žene su ostvarile kompenzaciju po osnovu nepravedenog otpuštanja sa posla, kao i povređenih osećanja putem diskriminacije. U odluci stoji: "Obe podnositeljke žalbi sa potpunim pravom osećale su da Aquatec nije ozbiljno shvatio njihove pritužbe, niti je preuzeo korake kako bi se ovaj problem rešio i osigurao prevenciju njegovog javljanja u budućnosti".
Posebna pažnja poklonjenja je i komentarima šefa. "Komentari gospodina Bejker-Džoja koji su potcenili osećanja poniženosti i povređenosti zaposlenica, zapravo su samo pojačali njihov efekat".