Svijet

Tim Cook

Na Bloombergu je objavljen tekst Appleovog čelnika, u kojem on prvi put otvoreno priča o svojoj seksualnosti. 'Nikad nisam negirao svoju seksualnu orijentaciju, a nisam je ni javno priznavao sve do sada', piše Tim Cook dodajući koliko je zapravo sretan što je imao priliku raditi u kompaniji koja cijeni kreativnost i inovaciju te koja je svjesna da je to moguće samo ako se prihvate sve ljudske razlike

'Nisu svi tako jednako sretni', navodi Cook, svjestan koliko je teško onima koji nisu i ne mogu biti u takvim uvjetima. Mnogo Appleovih zaposlenika zna da im je čelnik gej, a usprkos tome se, riječima Tima Cooka, ne čini da se prema njemu ponašaju imalo drugačije. Neki mediji već su dugo vremena špekulirali o seksualnoj orijentaciji vodeće figure jedne od najmoćnijih IT kompanija na svijetu, a Cook je napravio bitan korak - ne samo za sebe, već i za mnoge druge.

'Želim biti potpuno jasan: Ponosan sam što sam gej, a smatram da je to jedan od najvećih darova koje mi je dao Bog', piše Appleov čelnik napomenuvši kako on sam nije aktivist, no zna koliko je imao koristi od žrtvovanja drugih koji su to bili. Cook je ipak sudjelovao u Prideu, a vršio je pritisak i na Kongres kako privatno, tako i putem kompanije - svaki put vezano uz ljudska prava. Kompanija iz Cupertina također je već dugo vremena poznata po tome da slavi raznolikost i jednakost svih ljudi.

CITAT
'Ako netko čuje da je Appleov CEO gej i to mu pomogne u borbi s uvjetima u kojima se nalazi ili tek jednostavno utješi nekoga tko se osjeća usamljenim, potakne druge da razmišljaju i inzistiraju na jednakosti, tada je trgovanje mojom privatnosti vrijedna (žrtva).'
TIM COOK

Appleov čelnik čvrsto obećava da će se nastaviti zalagati za jednakost svih ljudi sve dok je živ, a napominje i kako mu je priznavanje vlastite seksualnosti pomoglo da postane više empatičan - što je u konačnici dovelo do 'boljeg života, usprkos svim preprekama koje su se povremeno pojavljivale'. Cijeli tekst je moguće pročitati na izvornom linku.

 

Izvor: Tportal.hr