Srbija

Predstavljamo ti treći Queer Beograd festival «Kvar – The Malfunction»!

Hi! Welcome to the 3rd queer Beograd festival ‘Kvar – The Malfunction’!

Performansi, diskusije, radionice, akcije, žurke, filmovi, koncerti, piknik i druženje: od 12. do 15. oktobra u Beogradu.

U srpskom jeziku ne postoji adekvatan prevod za reč queer, a ne postoji ni jedna reč kojom bi smo objasnile/i šta mislimo kada kažemo da je queer više od «jednakosti za LGBT* populaciju». Za nas queer znači radikalno povezivanje različitih politika i kreiranje načina na koji želimo da živimo u ovom svetu.

Naš novi festival zove se «Kvar». Ime je poigravanje sa terminom queer (kvir) i tehničkim izrazom za «kvar u mašini» tj. kapitalističkom, nacionalističkom, rasističkom, militarističkom, seksističkom i homofobičnom sistemu. Mi uživamo da budemo kvar u ovakvoj mašini. Odbijamo da se prilagođavamo normama i zato ih podrivamo kako bi stvarale/i drugačiji svet, bez lažnih izbora, ratova i trke za novcem.

Želimo da te pozovemo na «Kvar – The Malfunction», festival koji proslavlja različitost i slobodu seksualnog izražavanja, koji slavi sve one koje se bore protiv sistema.

U prikačmentu ti šaljemo kratku prijavu za festival. Ove godine nećemo biti u mogućnosti da pokrivamo putne troškove, ali ćemo se potruditi da obezbedimo smeštaj i hranu.

Volonterke i volonteri su uvek dobrodošle/i!!!

Više informacija uskoro na našem sajtu www.queerbeograd.org ili nas kontaktiraj na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

~Napomene~
:: Radni jezik festivala je engleski, potrudićemo se da obezbedimo prevod ako bude potrebno::
::  Participacija za učešće na festivalu iznosi 150 dinara (oko 2eura) - donacije su dobrodošle, nijednoj osobi neće biti uskraćeno učešće zbog nedostatka novca ::
::  Hrana  na  festivalu  će  biti  vegetarijanska  i veganska, za sve učesnice/ke je     obezbeđen    jedan    topli    obrok    dnevno. Volonterke/volonteri  oko  pripremanja  hrane  za  vreme  festivala su dobrodošlei::
:: Festival  funkcioniše  na  bazi  samofinansiranja, organizovanja benefit žurki  i  događaja  na  kojima se prikupljaju sredstva, kao i saradnjom  sa  malim  brojem  fondacija  koje ne zahtevaju birokratske protokole. Samim tim budžet je veoma ograničen
::  Seksizam, rasizam, homofobija, transfobija, nacionalizam i nasilje na  festivalu neće biti tolerisani. Svaka/svako je odgovoran/na za tok festivala i ukoliko  iskusiš  probleme ovakve vrste, molimo te da ih odmah prijaviš osobama iz organizacije ::


* Skraćenica za 'lezbejke, gej muškarce, biseksualne, transdžender' osobe.

*******************************************************************

Performances, panels, workshops, actions, parties, films, bands, picnics and friends: October 12th – 15th in Belgrade.

In Serbian there is no word that means queer, no way to say what we mean about queer being more than LGBT equality. For us queer means radical, inclusive, connecting to all kinds of politics and being creative about how we live in this world.

So our new festival is called ‘Kvar’, a technical term literally translating to mean ‘a malfunction in a machine’, because in this world of capitalism, nationalism, racism, militarism, sexism and homophobia, we want to celebrate ourselves as a malfunction in this machine. We dare to resist conformity and go against what is accepted to create something about living and justice, not false productivity, war and money.
We are happy to present to you ‘Kvar – The Malfunction’ a festival celebrating diversity and freedom of sexual expression, celebrating everyone who fights against the system.

In attachment you will find brief application for the festival. This year we will not be able to cover travel expenses, but we will do our best to provide accommodation and food. Volunteers are very welcome!

Few Notes~
:: Working language of the festival is English::
:: Participacation fee is 150Dinars (about 2euros) – all donations welcome, no one will be declined entrance for lack of funds ::
:: Food on the festival will be vegetarian and vegan, volunteers for cooking crew are welcome, one warm meal per day will be provided for all participants::
:: Accommodation is in private houses. Please bring a sleeping bag! ::
:: This festival is financed trough benefit parties/events organized by various collectives from Europe and USA, and trough cooperation with small number of low-fi funding organizations ::
:: Sexism, racism, homophobia, transphobia, nationalism and violence will not be tolerated during this festival, should you experience any of these problems please report them to organization crew ::


For more info & news please check our web page: www.queerbeograd.org
Or contact us: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Film

Projekcija filma "Fine mrtve djevojke"
fine mrtve djevojke
05 Lipanj 2014 2136
Povodom pride tjedna, sljedeći utorak (10.06.) u LGBT Centru Zagreb prikazat će se film Fine mrtve djevojke, a u četvrtak (12.06.) LGBT centar ugostiti će glumice iz istoimene predstave dramskog k...
Robert de Niro: Moj život sa gej ocem
Robert de Niro
29 Svi 2014 1679
Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
19 Prosinac 2013 2086
U nedjelju 22.12.2013. u 18h će se u klubu MaMa (Preradovićeva 18) prikazivati dokumentarni film Right2Love koji prikazuje život LGBT obitelji u šest država Europske unije. U filmu LGBT roditelji...

LEZdarije

10 stvari koje nikada ne biste trebali reći lezbijki
Vrišt
19 Svi 2010 6453
10. Sve lezbijke samo žele biti muškarci Ne žele! Mi smo žene koje žele biti sa ženama. Ko je rekao išta o muškarcima? Muškarci imaju penis, pa što? Nije da se ne mogu prošetati par stanica...
45 načina da se rešite sastanka na slepo.
maca
05 Kolovoz 2009 4345
1. Tokom večere, štitite svoj tanjir nožem i viljuškom tako da odajete utisak da ćete ubosti svakog ko posegne za vašim tanjirom, pa makar to bio i konobar.2. Pokupite sve slanike sa okolnih sto...
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
15 Srpanj 2009 4354
1. Nazivajte je.2. Ne lažite.3. Ako će vam izlazak biti zabavan, pozovite i nju.4. Ukoliko će vaš izlazak uključiti i striptizete, ne zaboravite pravilo sa bazena "Bez dodirivanja".5. Tačan odgo...

Oni o nama

Budući politolozi/ginje su nedovoljno upućeni
politolozi
07 Svi 2015 1339
u problematiku ljudskih prava Tražeći informaciju više, kao budući saradnik portala Lgbt.ba, o položaju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini, najčešći termini koji se pojavljuju u izvještajima, m...
Željka Markić nakon dobivene bitke izgubila rat
Markić
06 Kolovoz 2014 1880
Ni danas nije potpuno jasno zašto je Željka Markić odlučila postati dio javnoga života u Hrvatskoj te najznačajnija vjernica za Katoličku crkvu od devedesetih godina naovamo upravo zahvaljujuć...
Tolerancijom prema gay pravima odlikuju se razvijene sredine
Petrić
23 Siječanj 2014 1948
One sredine koje su na nedavnom referendumu o braku glasale "protiv" (Istra, Rijeka,Varaždin...) su razvijenije, naspram sredina koje su glasale "za". Sve to ide u prilog teoriji poveznice društveno...

Za žene 50+

Nekad i sad
lesbian party
04 Lipanj 2010 5820
Sad: U noćnom klubu gužva. U obilju žena raznih dobnih skupina muškarci se mjere promilima, a prisutni su isključivo u svojstvu osoblja. Na ulazu plakat s naznakom Ladies Only. A ženeeeeee. Ima...
Generacija u procjepu
Starije lezbijke
20 Svi 2010 2918
Zašto baš 50+?Površno gledano moguće zato jer jedna 50+ lezba ima veliki utjecaj na ovoj stranici pa joj se eto prohtjelo pisati i objavljivati tekstove o svojoj generaciji.
Možete li izbeći upadanje u "anti-aging" zamku?
aging
13 Srpanj 2009 3763
Nemam nameru pokušavati da se 65 izgledam kao da mi je 25.
FacebookTwitterDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Lezvezarije Gilde M.

 

Izložba Tine Antolić

Pogled s BaLConn-a