Srbija

July 28, 2015
by Lovesick Boak

Imao sam lošu nedelju, a ispostavilo se da ću imati baš groznu nedelju. Mislio sam da je najgora stvar što me je ostavio dečko iz, meni, i dalje nepoznatih razloga. No, ozbiljno sam se prevario.

Emotivno izmučenog me je sačekala naporna nedelja — puno posla i nepročitanih mejlova. Znate, peder sam i radim kao menadžer u industriji zabave. Poštuju me svi saradnici, čak i oni koji su homofobi, jebiga moraju. Po ceo dan obrazujem obrazovane ljude o tome zašto ne mogu da skidaju klipove sa Jutjuba i emituju ih na televiziji. Zašto ne mogu da koriste tuđu muziku bez pitanja u svojim reklamama bez da pitaju nekoga. Plaćam porez. Plaćam porez na hranu, plaćam tv pretplatu (lažem ne plaćam). Plaćam porez čak i na dureksov lubrikant na kome umesto for anal and vaginal use na srpskom piše koristiti za povećanje vaginalne vlažnosti. Yeah right, vaginalne.

Peder sam po seksualnom opredeljenju. Pričam glasno i mašem puno rukama, ali me do sada niko nije zbog toga čačkao. Valjda zato što znam šta pričam. Doduše dešavalo se da mi u prevozu neko dobaci vidi narkomana ima pirsing na nosu, ali ništa više od toga.

Sve se dešava u petak.

To veče je u gradu nastupao Giles Peterson. Idem na njegov gig, evo već deseti put, jer je car sveta. Super parti, svi ekseraši su se razbežali, jer im je bilo dosadno. Ostalo nas je 150 na kraju.

Ja sam gej mladić koga su odvalili od batina

Autor

Otišli smo na after na jedan splav u Beogradu, nije bitno koji, bitno je da je pored 20/44, jedine prave kuće. Bio sam celu noć u gradu sa jednim Brazilcem. Celu noć smo blejali, vrištali od smeha i flertovali. Onako oldschool flertovali. U jednom trenutku smo se i poljubili na tom afteru. Dok smo se ljubili na brodu nekih desetak minuta bez prestanka, samo sam čekao kada će nas neko nabosti u glavu. Pošto smo skapirali da je to zaista nešto što će se možda i desiti, izašli smo napolje na klupu pored ali dovoljno udaljeno od ljudi. Makar smo mislili da jeste.

Čuo sam neki intenzivan zvuk i zujanje. Pali smo na pod. Brazilac je pao glavom o beton, ja na njega. Brzo sam stavio dlan i između glave Brazilca i betona, za svaki slučaj. Pokrio sam ga telom iz nekog razloga. Kapirao sam stranac je, bože dragi kako li će ga primiti u Urgentnom, da li tamo iko zna engleski. Fuck, šta ako umre, a ja sam kriv — jer smo se ljubili.



Jebote šta ako ja umrem? Jebote.



Ležim tako na podu, neki rendom ljudi me šutiraju u glavu, a ja na sebe bacam krivicu i skapiram — opustio sam se. Na samo jedan trenutak sam se istripovao da sam u Beogradu u kome želim da budem, a ne u onom iz kog želim da odem.

"Pederčino!"

"Je l' se trpaš u dupe, a?"

"Ubi, ubi, ubi pedera!"

"Mamicu ti jebem stranoplaćeničku!"

Jedva sam nekako okrenuo glavu da vidim ko me to bije ali kako su mi već pri prvom udarcu iza leđa izbili sočivo iz oka nisam ništa mogao da vidim. Sve je bilo blurovano. Bio sam siguran da će me ubiti.

Ja sam gej mladić koga su odvalili od batina

Dok sam kao na usporenom snimku primao udarce u glavu, to im je izgleda bio prioritet, baš su se fokusirali na glavu, razmišljao sam o zagrobnom životu. Gde se ide kada umreš? Jebote nikome nisam ostavio stan u nasledstvo. Joj, samo da mi ne gledaju fotke u telefonu u policiji. Ili ne daj bože poruke. Jesam li sklonio gaće iz dnevne sobe?

"Are u ok?"

"I am, are you?"

"I dont know. I am sorry."

"PEDERČINE ALO BRE ŠTA PRIČATE UBIĆEMO VAS!"

Uspeo sam da podignem glavu na trenutak i mislim da sam video tri siluete, ali kada sam ponovo pao osetio sam posle određenog vremena mnogo više od šest pari nogu kako me kontinuirano udaraju po glavi i kičmi i nisam više bio siguran koliko ih je i šta se jebeno dešava. Delovalo je kao da su prolaznici videli neku tuču, skapirali da su dva pedera na podu, pa da se priključe i oni.

Jedva sam kroz svoje blurovane oči video tipa iz obezbeđenja splava kako gleda u ceo incident nekoliko metara dalje. Gleda i ne radi ništa. Smogao sam snage da se proderem: "Pička ti materina seljačka, tuku ti čoveka ispred kluba, a ti se praviš lud!" Mislim da sam ga tada aktivirao, jer je krenuo ka nama. Sve manje i manje nogu nas je udaralo i uspeo sam da ustanem, gurnem Brazilca i proderem se: "Run for your fucking life, and never return to this fucking city". Stigao sam do obezbeđenja i srušio se od bola na stepenike ispred splava. Iz splava je izašao još jedan ortak. Nizak, jako sladak. Onako napucan steroidima. Opalio mi je šamarčinu, prodrao se: "Pederčino smrdljiva" i otrčao dalje.

Obezbeđenje: "Je l' možeš molim te da se pomeriš, krvariš mi ispred kluba i teraš mi klijentelu."

Gotovo. Roletna je pala preko mojih već blurovanih krvavoplavih očiju.

Peder sam, navikao sam na pritisak, ali ovo je bio stvarno previše. Ustao sam i krenuo da urlam iz petnih žila. "Je l' ti smetam, a? Krvavi i uplakani peder ispred kluba ti smeta? Tučete pedera od metar i sedamdeset iza leđa! Posle sam ja pederčina?! I tebi, smrdljiva pičko iz obezbeđenja, gledaš kako me tuku i boli te kurac! Kako bi tebi bilo da se plašiš da poljubiš devojku na ulici?!

Nabio sam se obezbeđenju u lice i nastavio da izbacujem nekontrolisanu nataloženu mržnju prema onima koji mrze. Nisam se zaustavio. On se tresao. Gleda me u oči i kontroliše se. Trese se. Ako me malopre nisu ubili, evo sad će. Odrobijaće me i biće mu to okej. Roknuo je pedera kapiram slaviće ga. Niotkuda se pojavio se menadžer kluba, makar se tako predstavio, fin momak, zagrlio me je i izvinjavao se. Urlao sam i na njega. I na neke prolaznike. I na pijanu drugaricu.

Tok misli mi prekida poruka od Brazilca.

"Dude, are u ok? Alive? Im fine, I managed to escape, please keep me in the loop, I saw some blood, hope all is good!"

Uleteo sam u taksi i pravac Urgentni centar.

I tu počinje igrica.

Sa šaltera 1 na šalter 3, pa u sobu 20, pa na šalter 3 pa u sobu 16, pa na snimanje jedno, drugo, pa kod ovog pa kod onog, prozvaćemo vas, ma samo uđite unutra kad neko izađe i tako u krug. Sve je izgledalo kao neka mnogo loša android igrica. Svačega sam se naslušao od medicinskih sestara i doktora.

"Dobar dan", rekao sam.

"Što su te tukli", pitao me je doktor.

"Zato što sam peder."

"Ko ti je kriv što se eksponiraš, ostani u svoja 4 zida", rekao je. Magistar i doktor. Što da ne.

Bilo je i onih zabavnih konverzacija.

"Ljubio sam se sa Brazilcem."

"Je l' se lepo ljubi?"

"Mhm."

"Dakle, vredelo je."

Sa maksilofacijalne, na rendgen, sa rendgena na ORL, sa ORL-a ponovo na rendgen jer nisu dobro snimili. I tako u krug satima. Niko, ali baš niko mi ništa nije rekao. Da li mi je polomljen nos, da li su mi sjebane podorbite (saznao sam u međuvremenu i šta je to), jel imam unutrašnje krvarenje, hematome. Niko ništa. Sedam sati niko ništa.

Jako strašno.

Sedam sati kasnije su mi rekli su mi da mi je polomljen nos i da mora da se radi urgentna intervencija na nosu.

I onda se čuo taj čuveni izraz srpske medicine.

UPUT.

Treba vam.

UPUT.

Polomljen mi je nos, upravo si mi rekao, Ali da bi mi ga ti namestio, meni treba uput. Super. "Gde da uzmem uput?" Kilometrima daleko u vašoj ambulanti.

U suzama i u krvi idem gajbi da jedem picu i spavam.

Shvatam da državno ovo neće biti izvodljivo u normalnim rokovima i par dana kasnije odlazim u privatnu kliniku pored gajbe. Ulazim, ispričam im koji je problem i oni me odmah pošalju kod lekara. Bukvalno odmah. Tri minuta im je trebalo da sve smisle. Gledam stanje na računu. Vidim da od ajfona šest nema ništa ovog meseca. Ulazim u ordinaciju i moj unutrašnji kalkulator se pali. Zamislite ga kao neki interni taksimetar.

"Što su vas tukli", upitao me je.

"Homofobija."

"Vi ste gej?"

"Da."

"Veoma mi je žao. Ja sam isto gej. Posle pedeset godina sam se autovao ženi i porodici i svi su me prihvatili. Bilo je teško, ali mi je lakše, jer sada živim život bez laži. Vidim imate godina isto kao i moj sin. Pitam se što mene nisu tukli na ulici. Govna. Hajde da vas namestimo."

Ubrzo nakon pregleda mi je rekao: "Imate 4 polomljene tačke, moraćemo da radimo iz četiri puta. I, mnogo će boleti."

Stiskam nožne prste. Dok mi namešta kosti pod nekom blagom anestezijom psujem kao kočijaš, jer reči samo izlaze. Namestio me je. Pun sam suza i krvi i boli me ceo život. Odlazimo do recepcije, gde treba da se plati sad sve ovo. Lekar se okreće ka sestrama i kaže:

"Ovo je osam hiljada dinara ukupno."

Zbunjen, uzvratio sam: "Ali doktore više je jer..."

"Rekao sam, dakle: ovo je osam hiljada dinara."

Karma is a bitch and bitches can be grateful.

 

Izvor: VICE media

Film

Projekcija filma "Fine mrtve djevojke"
fine mrtve djevojke
05 Lipanj 2014 2935
Povodom pride tjedna, sljedeći utorak (10.06.) u LGBT Centru Zagreb prikazat će se film Fine mrtve djevojke, a u četvrtak (12.06.) LGBT centar ugostiti će glumice iz istoimene predstave dramskog k...
Robert de Niro: Moj život sa gej ocem
Robert de Niro
29 Svibanj 2014 2429
Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
19 Prosinac 2013 2769
U nedjelju 22.12.2013. u 18h će se u klubu MaMa (Preradovićeva 18) prikazivati dokumentarni film Right2Love koji prikazuje život LGBT obitelji u šest država Europske unije. U filmu LGBT roditelji...

LEZdarije

10 stvari koje nikada ne biste trebali reći lezbijki
Vrišt
19 Svibanj 2010 7371
10. Sve lezbijke samo žele biti muškarci Ne žele! Mi smo žene koje žele biti sa ženama. Ko je rekao išta o muškarcima? Muškarci imaju penis, pa što? Nije da se ne mogu prošetati par stanica...
45 načina da se rešite sastanka na slepo.
maca
05 Kolovoz 2009 5122
1. Tokom večere, štitite svoj tanjir nožem i viljuškom tako da odajete utisak da ćete ubosti svakog ko posegne za vašim tanjirom, pa makar to bio i konobar.2. Pokupite sve slanike sa okolnih sto...
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
15 Srpanj 2009 5049
1. Nazivajte je.2. Ne lažite.3. Ako će vam izlazak biti zabavan, pozovite i nju.4. Ukoliko će vaš izlazak uključiti i striptizete, ne zaboravite pravilo sa bazena "Bez dodirivanja".5. Tačan odgo...

Oni o nama

Budući politolozi/ginje su nedovoljno upućeni
politolozi
07 Svibanj 2015 2031
u problematiku ljudskih prava Tražeći informaciju više, kao budući saradnik portala Lgbt.ba, o položaju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini, najčešći termini koji se pojavljuju u izvještajima, m...
Željka Markić nakon dobivene bitke izgubila rat
Markić
06 Kolovoz 2014 2775
Ni danas nije potpuno jasno zašto je Željka Markić odlučila postati dio javnoga života u Hrvatskoj te najznačajnija vjernica za Katoličku crkvu od devedesetih godina naovamo upravo zahvaljujuć...
Tolerancijom prema gay pravima odlikuju se razvijene sredine
Petrić
23 Siječanj 2014 2671
One sredine koje su na nedavnom referendumu o braku glasale "protiv" (Istra, Rijeka,Varaždin...) su razvijenije, naspram sredina koje su glasale "za". Sve to ide u prilog teoriji poveznice društveno...

Za žene 50+

Nekad i sad
lesbian party
04 Lipanj 2010 6781
Sad: U noćnom klubu gužva. U obilju žena raznih dobnih skupina muškarci se mjere promilima, a prisutni su isključivo u svojstvu osoblja. Na ulazu plakat s naznakom Ladies Only. A ženeeeeee. Ima...
Generacija u procjepu
Starije lezbijke
20 Svibanj 2010 3605
Zašto baš 50+?Površno gledano moguće zato jer jedna 50+ lezba ima veliki utjecaj na ovoj stranici pa joj se eto prohtjelo pisati i objavljivati tekstove o svojoj generaciji.
Možete li izbeći upadanje u "anti-aging" zamku?
aging
13 Srpanj 2009 4442
Nemam nameru pokušavati da se 65 izgledam kao da mi je 25.
FacebookTwitterDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Lezvezarije Gilde M.

 

Izložba Tine Antolić

Pogled s BaLConn-a