Srbija

pride

BEOGRAD, 1. oktobar 2012, (Njuz) – Građani heteroseksualne orijentacije predali su spisak sa stavkama kojih bi gej organizacije morale da se pridržavaju tokom predstojeće gej parade, saznaje Njuz.

Heteroseksualci, između ostalog, preporučuju da „gej parada mora biti održana bez preteranog radovanja, bez iskazivanja seksualne orijentacije, kao i bez provokacija ikakve vrste prema bilo kom aspektu života ikad.“

- Ukoliko bilo koja od ovih stavki ne bude ispoštovana, postoji opasnost da sva deca u Srbiji za nekoliko desetina godina postanu gej, kaže Vladan Glišić, najistaknutiji predstavnik heteroseksualaca u Srbiji – Uz to, smatramo da smo kao heteroseksualna većinska grupa najpozvaniji da gej populaciji damo savete kako i šta treba da urade da bi im prava bila prihvaćena, dodaje on.

Seksualna većina je na kraju pisma upućenog organizatorima „Parade ponosa“ naglasila „da i oni imaju gej drugara koji se nikad nije žalio na bilo kakvu diskriminaciju“ i „da Srbija ima i važnijih stvari od gej prava“.

- Ne vidimo zašto bi se neko ponosio svojom seksualnom orijentacijom. Da je Bog hteo da ljudi budu gejevi, on bi stvorio Adama i Stevu, a ne Adama i Evu. Gejevi mogu da paradiraju samo ako ne budu previše razdragano mahali zastavama i ako ne budu uzvikivali svoje parole glasnije od 40 decibela. Sve drugo biće protumačeno kao provokacija sračunata na izazivanje nereda i širenje homoseksualne propagande – naveli su heteroseksualci u svom pismu.

Viktor Marković