Slovenija

V torek, 28. 9. 2004 Združenje staršev in otrok SEZAM in Junina hiša & Združenje Naravni začetki vabita na informativno-umetniški dogodek INVIVO, spremljevalni dogodek Mesta žensk,  ki bo potekal ves dan od 10. do 22. ure. v parku Zvezda v Ljubljani.

Dogodek INVIVO sestavljata informativni in umetniški del, ki bosta vsak na svoj način prispevala k skupnemu sporočilu.

V srcu parka bo Informalnica, namenjena predstavitvi nevladnih organizacij, ki delujejo na področju žensk, otrok, materinstva,starševstva. Pogovarjali se bomo o različnih vsakdanjih življenjskih praksah (nosečnost, porod, poporodno obdobje, obporodne stiske,dojenje). Iniciirali bomo odpiranje družbe za različne oblike materinstva, za enake možnosti žensk in moških in različne oblikedružin (družine istospolnih partnerjev, enostarševske družine,družine s posvojenimi otroki,rejniške družine, na različne načine ločene in/ali razširjene družine, družine s hendikepiranimi otroki) in zastavili konkretne akcije za spremembe.

V umetniškem delu pod vodstvom Barbare Kapelj bo ob 11. uri odprtje sedmih koničnih naseljinih struktur, kjer bomo spomin na rojstvo odstrinjali skupaj z Valentino Čabro, plesalko, Boštjanom Kavčičem, kiparjem, Majo Šubic, slikarko, Barbaro Kapelj, režiserko in scenografko,Tomažem Lundrom, fotografom, ter se zavili v pravljice z dramsko igralko Jette Ostan Vejrup in pripovedovalci Boštjanom Napotnikom, Ano Ličina in Heleno Božič.

Od 10. do 13. ure pa bodo lahko otroci in odrasli zaustavili svoj čas v igralnici ČAS IGRE v kreaciji kiparja Primoža Seliškarja in absolventke krajinske arhitekture Urše Steiner.

V različnih javnih prostorih v Ljubljani,  ki v svoji realnosti niso vajeni srečevanj s pravljičnimi podobami, bomo prisluhnili

1. Matei Reba, Restavracija pri sv. Florijanu, Gornji trg 20; ob 17.uri;
2. Anji Štefan, VODEB modna hiša, Cankarjevo nabrežje 25; ob 18. uri;
3. Katarini Sukač, Lekarna Prule Trnovo, Hrenova ul. 19; ob 19. uri;
4. Majdi Koren,Cvetličarna Marjan Lovšin, Breg 16; ob 20. uri.

V primeru slabega vremena je prireditev v gledališču Glej.

Za
Sezam
Za Junino hišo & Združenje Naravni začetki
Nada Kirn Špolar
Irena Šimnovec

Ljubljana, 15. september 2004

Projekt so omogočili: Ministrstvo za delo, družino in socialno
varstvo, Urad RS za enake možnosti, županja MOL, MOL oddelek za
zdravstvo in socialno varstvo, MOL oddelek za kulturo,
Induplati, Tosama, Filc D.D. Mengeš, Rog, Valkarton, Cvetličarstvo
Eli, gledališče Glej, trgovina Popek.