Hrvatska

Istospolni par mora biti spreman za dobivanje djeteta jer mora donijeti čvrstu odluku o usvajanju ili pronalasku donatora sperme.


Djeca odgojena u lezbijskim obiteljima puno su uspješnija u životu od potomaka 'običnih' heteroseksualnih roditelja, zaključak je istraživanja Stephena Scotta, ravnatelja odjela za istraživanja na Narodnoj akademiji za roditeljstvo i odgoj.

- Lezbijke su bolji roditelji od muškarca i žene - istaknuo je Scott.

 

 

jutarnji

 

 

Njegovi kontroverzni rezultati istraživanja upućuju da su djeca s oba ženska roditelja puno ambicioznija od djece iz heteroseksualnih brakova. Također, studija pokazuje da djeca s 'dvije mame' nemaju nikakve tendencije prema homoseksualnosti.

Istraživanje na fakultetu Birkbeck, dijelu londonskog sveučilišta, te Sveučilištu Clark u Massachusettsu rezultate objašnjava teorijom kako su istospolni parovi bolji roditelji jer ne mogu slučajno začeti dijete. Par mora biti dovoljno spreman za dobivanje djeteta jer mora donijeti čvrstu odluku o usvajanju ili pronalasku donatora sperme, što nije nimalo laka zadaća.

Prema godišnjem britanskom izvješću o društvenom ponašanju, više od trećine Britanaca vjeruje kako su istospolni roditelji jednako dobi u odgoju kao i heteroseksualni planovi.

- Ova se teorija u potpunosti razlikuje od izjava vladajućih i opoziciji. Međutim, ukoliko vrijeme pokaže superiornost ovih istraživanja nad onima koje vlada čini godinama, moglo bi doći do ozbiljnih promjena u ponašanju prema homoseksualnim roditeljima, a samim time i prema njihovom posvajanju djeteta - zaključila Ann Widdecombe, zastupnica u britanskom parlamentu.