Hrvatska

Podrška lezbejkama u SCG, HR, BiH, SLO i MAK
Znamo koliko je teško biti lezbejka, pogotovu u malim mestima i ruralnim sredinama. Žene koje vole žene u tim mestima žive u ćutanju i tajnosti. Znamo da je u ovim homofobičnim sredinama teško razviti pozitivni identitet i teško ostvariti svoje intimne veze. Važno je znati da nismo same, imati prilike podjeliti probleme sa drugima.

Poziv za seminar za devojke koje vole devojke
Kuća SEKA, Splitska, Brač, Hrvatska, oktobar 2004.

Formular za prijavu za seminar za mlade lezbejske aktivistice:
Kuća SEKA, Splitska, Brač, Hrvatska, 2-8 maj 2004.

Važno je, ne biti sama


Informacija:

Znamo koliko je teško biti lezbejka, pogotovu u malim mestima i ruralnim sredinama. Žene koje vole žene u tim mestima žive u ćutanju i tajnosti. Znamo da je u ovim homofobičnim sredinama teško razviti pozitivni identitet i teško ostvariti svoje intimne veze. Važno je znati da nismo same, imati prilike podjeliti probleme sa drugima. Važno je osnažiti se, važno je da naucimo da poštujemo i volimo sebe. Važno je da prepoznamo svoje probleme, da o njima razgovaramo sa drugima. Da verujemo sebi.

U grupi sa drugim ženama za nas je ključno da radimo na prihvatanju svog identiteta i na umanjivanju strahova. Kada samo zajedno možemo da čujemo životne priče drugih lezbejki. Zbog toga, Labris - Grupa za lezbejska ljudska prava u Beogradu i Kuća SEKA – Centar za obrazovanje, terapiju i rekreaciju žena sa Brača, organizuju prvi seminar za mlade lezbejke. Ideja je osnaživanje lezbejki koje bi možda mogle zamisliti sebe da se povezuju sa drugim lezbejkama u svojoj okolini. Na ovom seminaru ce se umrežavati sa lezbejkama iz drugih zemalja bivše Jugoslavije.


Cilj ovog seminara

je osnaživanje mladih lezbejki koje žive u mestima gde nema lezbejskih grupa, razvijanje pozitivnog identiteta i lezbejske solidarnosti između lezbejki.

kriterijumi za izbor učesnica:

mlade lezbejke, ili lezbejke koje su tek shvatile svoje opredeljenje:

•  Devojke koje vole devojke koje su usamljene koje nemaju sa kim da pričaju.

•  Devojke koje vole devojke i koje žele da osnaže svoj lezbejski identitet da bi podržale sebe i druge lezbejke oko sebe.

•  Devojke koje u svome mestu nemaju lezbejsku grupu kao podrška, ili su je tek osnovale, ili su se tek ukljucile u lezbejsku / LGBTT grupu a osjećaju da im treba podrška u smislu osnaživanja i razvijanja svog lezbejskog identiteta.

koliko učesnica: 14 lezbejki – iz SCG, CRO, MAK, BiH, SLO.

trajanje: 5 dana seminara u Kući SEKA, Splitska, Brač, Hrvatska, od 10.10. – 14.10.2004, dolazak u Kuću SEKA 09.10.2004, a odlazak iz SEKE 15.10.2004.

rad: svaki dan od 8 do 14h, poslije podne slobodno.

prijave: rok za prijavu za seminar je 15.09.2004. godine. Preporučamo da se što prije prijavite zbog malog broja mjesta...

voditeljice:

•  Gabriele Mueller, iz Njemačke, lezbejka i feministica, terapeutkinja (psihodrama) sa dugogodišnjim iskustvom rada na traumama žena, ko-osnivacica Kuće SEKA - Centra za obrazovanje, terapiju i rekreaciju žena, živi i radi u Hrvatskoj od 1997. g.

•  Lepa Mlađenović, iz Beograda, lezbejka i feministica, konsultantkinja za rad sa ženama žrtvama nasilja u Autonomnom ženskom centru, aktivistica Labrisa.


Sve koje mislite da bi vam ovakav seminar bio koristan javite se - kontakt:

BiH, CRO, SLO – Gabriele Mueller: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel/fax: +385-(0)21-632 799

CSG, MAK - Lepa Mlađenović: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel +38....


Lični podaci:

Ime i prezime:

Godina rođenja:

Mesto / grad i država stanovanja:

Kontakt e-mail (ako ima):

Kontakt telefon (ako ima):

Naziv grupe iz koje se dolazi (ako ima grupu):

Posebne potrebe u ishrani (ako ih ima):

Vege/ alergije /vrste mesa koje ne jede, itd:

Motivacija za učešće na seminaru (opisati):

Očekivanja od seminara (opisati):

Aktivističko iskustvo ako ga ima (opisati):


H v a l a !