Crna Gora

Crna Gora će uskoro dobiti prvi LGBT kafe klub koji će biti otvoren u Podgorici, na lokaciji preko Morače poznatoj redakciji, saznaju Vikend novine.

Gej kafe klub i u Podgorici

LGBT kafe bar, nalaziće se u sklopu LGBT centra u kojem će se odvijati socijalni, obrazovni, kulturni i društveni život LGBT osoba.

“LGBT Forum Progres kao prva transparentna LGBT grupa u Crnoj Gori od svog osnivanja je posvećen promovisanju prava i interesa svih LGBT osoba u Crnoj Gori“, kazao je Vikend novinama izvršni direktor LGBT foruma Progres Stevan Milivojević.

On je naglasilo da se prilikom planiranja i realizacije programskih aktivnosti isključivo vode potrebama i interesima LGBT zajednice.

„Uz povećanje bezbjednosti, kreiranja nacionalne LGBT politike, promjena u obrazovanju, otvaranje LGBT centra u kojem će se odvijati socijalni, obrazovni, kulturni život što su LGBT osobe takođe prepoznale kao prioritet”, rekao je Milivojević.

U zemljama regiona ovakvi centri i klubovi su već odavno otvoreni, a prvo mjesto po broju “friendly” lokacija (37) drži Zagreb. U Beogradu je u junu otvoren LGBT centar, a u Srbiji ima oko 15 restorana i klubova za LGBT osobe. U Skoplju postoji šest klubova za LGBT osobe, a u Bosni i Hercegovini pet barova.

 

Preuzeto sa CDM