Crna Gora

Parada u Budvi (Foto: Savo Prelević)

Rukovodstvo Liberalne partije (LP) i Mladi liberali učestvovaće u Povorci ponosa zakazanoj za nedjelju, pokazujući na taj način svoju iskrenu namjeru i zalaganje da svi građani budu jednaki pred ljudima i državom, saopšteno je iz te stranke.

„Liberali su prije dvije decenije u svoje temlje ugradili borbu za slobodu pojedinca i opiranje svakom populizmu i šovinizmu, koji uvijek vodi u ugrožavanje sigurnosti onih koji su u manjini i koji javno iznose svoje stavove i opredjeljenja“, kaže se u saopštenju.

Te vrijednosti su, kako se navodi, liberali propisali i svojim Programom i Statutom, kao i Rezolicijom o slobodi koju je LPCG usvojila 2008. godine.

„Nasilju i nametanju jednoumlja država Crna Gora mora otvoreno i snažno stati na kraj, i na svaki način zaštiti svoje građane - učesnike, LGBT osobe, njihove prijatelje i porodice, i sve one koji će toga dana podržati njihova prava i slobode“, smatraju u LP.

Prema njihovim riječima, svako odstupanje od tog principa koji je osnov ustavnosti, demokratije i liberalizma, šalje svim građanima, a i partnerima Crne Gore u Evropskoj uniji i svijetu, sliku nestabilnog i nesigurnog društvenog ambijenta.

 

 

Preneseno sa Vijesti online