BIH

Udruženje Q organizuje drugi po redu Seminar o aktivizmu i ljudskim pravima LGBTIQ osoba. Ovaj trodnevni seminar je organizovan izricito za pripadnice/ke LGBTIQ populacije u BiH i regiji. Seminar ce biti odrzan u Sarajevu od 13.-15.4.2007.

U sklopu seminara æe se govoriti o osnovnim pojmovima, LGBTIQ aktivizmu kod nas i u svijetu, srodnim aktivizmima, diskriminaciji i nasilju, i ljudskim pravima te relevantnim pitanjima/potrebama za samu LGBTIQ populaciju. Metod rada ce biti interaktivan i ukljucivace kreativne radionice.

Troškovi su pokriveni za sve učesnike/ce.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane za učešće u ovom seminaru da popune prilozeni prijavni formular.

Broj učesnika/ca je ograničen na 20 (15 iz BiH i 5 iz regije). Prilikom selekcije voditi ćemo računa o podjednakoj zastupljenosti učesnika/ca iz različitih djelova BIH.

Rok za apliciranje je ponedjeljak 2. april.

Popunjeni formular treba dostaviti email-om na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem faksa na +387.33.668.265.

Sve/i učesnice/i u seminaru će biti izabrane/i na osnovu prijavnog forumalara te će biti obavještene/i do 5.04.

Za dodatna pitanja slobodno se obratite Bobi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Svetlani na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nadamo se da se uskoro vidimo u Sarajevu :).

Pozdrav,
Organizacioni tim
Udruženje Q