BIH

Ambasada Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini organizuje digitalnu video konferenciju s ciljem povezivanja članova i članica domaće LGBT zajednice

Ambasada Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini organizuje digitalnu video konferenciju s ciljem povezivanja članova i članica domaće LGBT zajednice i Rashada Robinsona, organizatora zajednice u New York-u. Ovaj događaj će se desiti u zgradi Američke ambasade u četvrtak, 20. septembra u 14:45 i otvoren je za sve zainteresovane. Ovo je izvrsna prilika za LGBT aktiviste i aktivistkinje iz Bosne i Hercegovine da podijele svoje ideje s poznatim ekspertom za LGBT pitanja i da direktno informišu Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država o načinima na koje može pomoći LGBT zajednici u Bosni i Hercegovini.


Datum: 20. septembar, 2012


Vrijeme: 14:30 – 17:00


Mjesto: zgrada Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Roberta C. Freasure-a 1, 71000 Sarajevo


Rok za prijavu: petak, 14. septembar, 2012


Ukoliko želite prisustvovati, kontaktirajte Matt Kelly-ja iz Ambasade SAD-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


O govorniku: Rashad Robinson je poznati ekspert o utjecaju popularne kulture na američke vrijednosti i stavove. On je traženi govornik, strateg i vodeći lider u korištenju medija u promjeni javnog mišljenja prema progresivnim i pitanjima građanskih prava. Robinson je bio viši direktor programa Mediji u GLAAD-u (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation).