Queerologija

Žene se sve češće odlučuju na istospolne veze nakon brakova s muškarcima • "Što ti je privlačno s 25, ne mora ti biti privlačno i s 35.", kaže Sian Lambert

Foto: Purple Magazine

CYNTHIA Nixon, Maria Bello i Jenna Lyons samo su neke od žena koje su nakon dugogodišnjih veza s muškarcima, ljubav odlučile potražiti u ženskim rukama.

Dok su ranije za seksualna eksperimentiranja bile zadužene "lude dvadesete", seks stručnjaci kažu kako se u posljednjih desetak godina žene na istospolne veze odlučuju sve kasnije, i to nakon što se udaju, rode djecu i razvedu, prenosi Look.

"Danas fakultetsko razdoblje više nije rezervirano za eksperimentiranje.", kaže Dr. Katherine Browne, "Ljudi postaju sve otvoreniji i fluidniji kad je seksualnost u pitanju."

Dok se muškarci uglavnom povode za seksualnošću, žene se na veze s drugim ženama odlučuju nakon što se razočaraju u vezama s muškarcima te shvate kako im žene psihološki mogu pružiti potporu koja im bolje odgovara, tvrde stručnjaci.

"To je smiješno, jer sam uvijek bila uvjerena kako ću se udati za muškarca. Žene me nisu odbijale, ali nikad nisam ni razmišljala o istospolnoj vezi. Hodala sam s muškarcima godinama, a onda upoznala prijateljicu koja je bila lezbijka, i nešto je među nama kliknulo. ", objašnjava glumica Vicki McKellar.

"Što ti je privlačno s 25, ne mora ti biti privlačno i s 35. Tome dodajte nestanak pritiska okoline koja stalno ispituje kad ćete se udati i roditi i to sve objašnjava.", kaže Sian Lambert, savjetnik udruge Lesbian&Gay Foundation.

 

Preneseno sa Index.hr