Da nam bar Francois Hollande vodi državu

Post Reply
User avatar
daleka
penzionerka
penzionerka
Posts: 2965
Joined: 20 Aug 2012, 13:27
Location: udaljena

Da nam bar Francois Hollande vodi državu

Post by daleka »

Jutros mi je stigao ovaj mail koji me je naravno potaknuo na razmišljanje o našem stanju svijesti.

Što mislite kakve bi reakcije sa strane naroda doživjela vlada da napravi rezove kao u Francuskoj ?
Smatrate li sa druge pak strane da bi vlada imala hrabrosti napraviti tako nešto ?
Ili naprosto vjerujete u to da vlada (kao i svaka do sada) isključivo gleda samo svoj interes ?

21.08.2012 Francuski premijer Francois Hollande u prva je dva mjeseca snizio plaće svim državnim službenicima za 25%, do 33% zastupnicima u parlamentu.Sa 4 milijarde uštede, francuski premijer financirat će socijalne kategorije .Francuski premijer odmah se prihvatio posla. U samo dva mjeseca, koliko je na vlasti, snizio je plaće svim državnim službenicima za 25%, do 33% zastupnicima u parlamentu, a drugim visokim državnim službenicima, koji zarađuju više od 800.000 eura godišnje za 40%. U potpunosti je ukinuo protokolarna vozila i prodao ih na aukciji. Prihod je namijenjen za izgradnju velikih infrastrukturnih projekata u do sada neuređenim predgrađima.Objavio je i dokument koji sadrži 12 alineja gdje svim državnim poduzećima ukida službena vozila. Hollande vjeruje da svaki službenik, koji zarađuje 600.000 eura godišnje, ili više, može kupiti automobil. Ako to ne učini, ili je škrt, ili nesposoban, ili korumpiran, a državnim poduzećima i ne trebaju takvi ljudi, prenosi 6yka.Između ostalog, francuski je premijer crkvi ukinuo potporu u iznosu od 2,3 milijarde eura, kojima je rimokatolička crkva financirala privatne škole. To je novac kojim će se graditi 4.500 državnih dječjih vrtića i 3.600 osnovnih škola.Uveo je porezne olakšice na "bonus kulture", a oni koji budu zaposlili najmanje dva diplomirana stručnjaka bit će sasvim oslobođeni poreza. Ukinuo je vladine i državne novine, revije, fondacije i izdavačke kuće. Zamijenio ih je klubovima ili zadrugama koje promoviraju razvoj poduzetništva s većom dodatnom vrijednošću.Bankama koje investiraju razvoj domaćeg gospodarstva dat će porezne olakšice, a bankama, koje se bave samo novčanim transakcijama će ih povećati.Sa 4 milijarde uštede, financirat će socijalne kategorije. Samohrane majke imat će olakšice do prvih 5 godina djeteta, a druge, s malo starijom djecom, 3 godine. Dobivat će redovan zajamčeni dohodak, ali ne samo 500 eura, kao, primjerice, u Sloveniji.
Da odustanem ?!
Ne !!! Ne stoji mi !!!
User avatar
laura
levo smetalo
Posts: 11687
Joined: 08 Aug 2010, 22:50
Location: otišla iz dalmacije

Re: Da nam bar Francois Hollande vodi državu

Post by laura »

Trebao bi svakoj državi jedan Hollande, ali takvi se rijetko probiju do vrha.
A naša vlada bi dobila "mini val" (kako to stručno kaže naša Djurdja :cer: ) kada bi uopće promišljala o ovakvim nedajbože rezovima, sada kada im je glavni cilj ući u EU ( ne svojom zaslugom ) i pobrstiti što više eurića za svoju korist.
Ne pričam o drugim vladama, ali naravno da naša gleda samo svoj interes i to se vidjelo još u predizbornoj kampanji kao i puno prije toga, što ustvari i ukazuje na stanje svijesti naroda koji bira bez stvarnog i realnog promišljanja, i pri tom ne mislim samo na neobrazovane ljude sa sela nego i na intelektualce.
40 godina života je starost za mlade, a 50 godina života je mladost za stare. (Victor Hugo)
User avatar
daleka
penzionerka
penzionerka
Posts: 2965
Joined: 20 Aug 2012, 13:27
Location: udaljena

Re: Da nam bar Francois Hollande vodi državu

Post by daleka »

Znamm ja da ne postoji ni čarobni štapić, ni abrakadabra riječi, ne postoji ni čudo koje bi moglo ovu državu izvući iz svega onoga u što se uvalila i u što se sve više uvaljuje. Također sam svjesna da trenutna vlada ne čini baš neke pretjerane poteze, prvenstveno u svojim redovima da bi smanjila troškove. Međutim ono što mi nije jasno su ljudi koji žive u ovoj zemlji. Svi redom kukaju, nariču, proklinju i žele da im bude bolje, a sa druge strane kada bi se doista pojavio jedan Hollander i napravio drastične rezove, ali rezove koji bi na kraju rezultirali oporavkom države opet ljudima ne bi bilo po volji.
Da odustanem ?!
Ne !!! Ne stoji mi !!!
User avatar
djurdja
trabl babl
trabl babl
Posts: 9047
Joined: 17 Sep 2010, 10:01
Location: virtuala

Re: Da nam bar Francois Hollande vodi državu

Post by djurdja »

pa kod nas je normalno, moze zakoni, moze rezovi, samo majke ti nemojte počet od nas. i tako je u svemu.
Mogu se oduprijeti svemu osim iskusenju
User avatar
renata
penzionerka
penzionerka
Posts: 5102
Joined: 12 Apr 2010, 17:17

Re: Da nam bar Francois Hollande vodi državu

Post by renata »

da se samo jedan političar pojavio s takvim programom,mislim da bi bio izabran garant,
građani su učinili što su mogli,skinuli su sa vlasti lopovski hdz-e,prema tome,nije naš narod glup.
Samo ova vlada je makla hdt-ovce-al nastavlja tu suludu trku zaduživanja zemlje,svi ti Eu fondovi nisu besplatni.
kako se prezentira,to su novi krediti i novi dugovi u miljardama eura.
Post Reply