Rijeka: promocija knjige "Posudi mi smajl" Nore Verde

Gdje izaci i kako se zabaviti. Preporuke i iskustva iz prve ruke.
Post Reply
User avatar
LORI
srednjoskolka
srednjoskolka
Posts: 61
Joined: 15 Nov 2004, 13:30
Location: Rijeka
Contact:

Rijeka: promocija knjige "Posudi mi smajl" Nore Verde

Post by LORI »

Image

Pozivamo Vas na promociju knjige „Posudi mi smajl“ Nore Verde ove subote, 28.05., u riječkom Jazz Tunelu s početkom u 21 sat.

Autorici knjige Nori Verde lijepili su do sada svakojake etikete – nazivali je literarnom „lezbom ormarušom“, pripadnicom generacije X (urednik izdanja Branko Čegec, „bijesnom furijom i tužnom vrbom“ (Ines Kotarac, Queer hr), „iščašenom eskapisticom“ (sama sebe), a nakon dvije uspješne zagrebačke promocije u klubovima poput Medike i Peperminta – drznula se baciti pred bajunete riječke književne publike.
Na neformalnoj promociji u Jazz Tunelu o knjizi će govoriti riječki književnik Zoran Krušvar, performerica i svećenica trash poezije Jelena J Zlo Tondini, dok organizatori ime trećeg promotora čuvaju kao posebno iznenađenje.

O knjizi:

„Posudi mi smajl“ tematizira odrastanje, formiranje i egzistenciju žene i djevojke u ranim 30-ima koja si utvara da je pripadnica famozne Generacije X. Ona rezimira svoju prošlost i sadašnjost prisjećajući se svojih opasnih godina: partijanja i hedonizma, sastavlja puzzle sjećanje na odrastanje, studiranje te proces vlastitog seksualnog coming outa. Prisutan je i neizbježan osvrt na kaotičnu i burlesknu medijsku scenu u Hrvata. Žarišne točke interesa autorice su godine rata, eksperimentiranje s drogama i alkoholom, prva lezbijska i erotska iskustva, preživljavanje vlastitim snagama bez materijalnog kapitala, destrukcija i vitalizam koji se izmjenjuju u svakodnevnom životu pripovjedačice, pronalazak partnerice na trusnoj zagrebačkoj gay sceni, egzistencijalne krize vječne selidbe i promjene podstanarskih adresa. Ispovjedni tekstovi premreženi su citatima iz pop kulture koji otkrivaju još jednu ovisnost glavne junakinje – ovisnost o glazbi. Riječ je o stvarnosnoj prozi duboko uronjenoj u supkulturu.
Queer by Nature, Proud by Choice
Post Reply