Posao i predrasude by Jane Austen :)

Post Reply
User avatar
Jelena-E
Cuisine ala Jela
Posts: 4458
Joined: 02 Aug 2010, 04:33

Posao i predrasude by Jane Austen :)

Post by Jelena-E »

Da li vam se ikada desilo da dobijete posao zato što ste žena il da vas odbiju na nekom konkursu samo zato što ste žena?

Meni je se skoro desilo da mi je to što sam žensko da kažem malo ollakšalo da dodjem do posla. Mislim nisam samo zato primljena al eto ovde se jako polaže na to da na radnom mestu imaju približno jednak broj žena i miškaraca, takodje da imaju zastupljenje ljude raznih rasa i porekla. Čak na prvom sastanku moj šef je rekao uspeo sam da dovedm još jednu ženu u tim "well done me" i nasmejao se.

Letos sam pričala sa jednom devojkom u Srbiji koja radi isti ovaj posao samo tamo i rekla mi je da su njena iskustva sasvim suportna.tj da je to svet muškaraca i da joj činjenica da je žena ustvari otežava da nadje posao.

Sad me insteresuje kakva su vaša iskustva sa tim, ne vezano koji je posao u pitanju. Dal ste nekad bili žrtva diskriminacije ili naprotiv dal ste se osetili u prednosti samo zato što se društvo strogo drži nekih predrasuda ili pak obratno pokušava da razbije neki streotip.
User avatar
renata
penzionerka
penzionerka
Posts: 5102
Joined: 12 Apr 2010, 17:17

Re: Posao i predrasude by Jane Austen :)

Post by renata »

ah,kod nas se ne gleda na to dal si muško il žensko

najvažnije da tata nađe vezu da mu "turne"2 000 eura i evo ti radno mjesto!
Post Reply