natasa66 wrote:Licno bih najvise volela da se medju samim pripadnicima LGBT populacije malo promene odnosi, da ima malo vise razumevanja i solidarnosti, da zaista budemo zajednica.. .
natasa - to je nemoguce.
Tj, moguce je u nekom idealistickom svijetu snova, no nemoguce je da se toliko razlicitih ljudi koji su slicni samo po jednoj osnovi homogenizira da bi izgledalo kao zajednica.
Pride kod svih ljudi budi visoke emocije, kako kod onih koji su protiv, tako i kod onih koji su za.
Jos uvijek vise 95% pripadnika LGBT populacije nije outano i oni sami dozivljavaju pride na razne nacine.
meni je zao sto je pride opet odgodjen, ali ni da se odrzao to nista ne bi promjenilo. Ili bi promjenilo malo, al sustinski nista.
Evo, mi smo promjenili vlast - dosli kakti socijalisti pa sad lijepo uvode verbalni delikt. Kojega u Hrvatskoj nije bilo zadnjih 22 godine. Mogli smo pricat sto smo htjeli, al sad se bojim da bas i necemo.
Ako se nasa vlast usudila otkazati kolektivne ugovore koji se ticu 230.000 ljudi, ili mjenjati zakone ko na traci tako da niti ne znam dali bas sada upravo krsim neki, tko nam garantira da za mjesec dva nece ukinuti i zakon o istospolnim zajednicama ili zabraniti pride....
Zivimo u odurnim vremenima u kojima nema solidarnosti nigdje - medju radnicima (sto im je goruce pitanje jer sve vise ljudi zavrsava na kontejnerima), medju studentima, penzionerima - nema je ni medju nama
Od kraja 80-tih vlasti na svim nasim prostorima se sustavno trude putem korumpiranih medija ubiti solidarnost dok istovremeno nabavljaju anti prosvjednu opremu za policiju.
I to je jedino izvjesno. Nasa buducnost je prije Grcka nego Svedska i s tim se moramo pomiriti. A iskreno - ni kod vas nije bolje