Lea wrote:
ipak, moram priznati da mi ovaj drugi dio pitanja nije sasvim jasan... naime, ukoliko ta nekakva hipotetska partnerka u braku, jel, osjeća istinsku ljubav prema ženi s kojom je u nekakvom odnosu, bez obzira radi li se o vezi ili ne, zašto bi imala potrebu sexanja s nekakvim mužem, prema kojem ne osjeća ništa, pod izlikom "poštovanja zakona" bračnih dužnosti!? ne vidim svrhu u tome. to mi odaje sliku takve žene kao slijepog poslušnika, koji nema svog stava pa prema tome ni muda na nekakav drastičan korak koji bi bio kvalitativan za budućnost sa ženom koju voli, ukoliko ne bi bila u stanju usprotiviti se spolnom odnosu s mužem.
Lea mislim da o ovom ne možemo kvalitetno raspravljati ni ti , ni ja. Jer nismo u braku , a nismo u takvoj situaciji. Znači na to bi nam odgovor mogla dati neka žena koja je u braku. Ali opet sa nekog svog gledišta (kao neke žene koja je brak prošla) , znam koji su razlozi.
Nije to samo pitanje seksa već i pitanje cijelokupnog bračnog života. Jer što ako su tu i djeca, relativno mala. Nije baš tako lako otići , razvesti se.Tu ima bezbroj problema koji se protežu. I to što ona spava sa svojim mužem dosita ne mora biti znak neke ljubavi, već baš tih "dužnosti". Ne smatram ja takve žene "slijepo poslušne" kako si ih ti nazvala. Jer da su takve , ne bi si uopće ni dozvolile ljubav prema ženi, niti išta vezano uz to. Osim toga zašto ih osuđivati, kada bezbroj hetero brakova ima isti način života. Ljubavnicu on ili ljubavnika ona. I opet sve funkcionira.
Nije lako napustiti obitelj, dom, biti na kraju osuđivan od svih, čak i od vlastite djece. Stoga razumijem žene koje ostaju u braku unatoč ljubavi spram druge žene ili nekog muškarca. A i taj seks koji ona ima sa bračnim partnerom. Znamo li kakv je doista? Da li ona uživa u njemu ili napravi to radi "mira u kući", a pri tome mašta o poljupcima svoje drage?
Ja osobno bih baš tako napravila. Raširla noge, a ti mili deri koliko hoćeš. Znam brutalno je, ali tako je nažalost.
Ne, nimalo nije lako ni jednostavno ženama koje su u braku i koje vole drugu ženu. I ta rastava , nije to baš u nekim trenucima
idealno rješenje. Zato sam i otvorila topic. Jer me zanima mogu li obje strane ukoliko je ljubav jaka to preproditi i čekati trenutak
kada će istinski biti zajedno.