HITNO !!!
- Jarac
- penzionerka
- Posts: 3757
- Joined: 23 Mar 2012, 22:17
HITNO !!!
DAKLE !
Trebam osmisliti 2-3 riblje, 2-3 mesne i 5-6 povrtnih juha.
Recepti moraju biti jednostavnI i ne tako skupi.
UZASNO MI JE HITNO I BITNO !!!
Molim sve gurmanice sa foruma da se jave!
Bitno mi je za posao!!!
Hvala :*
Trebam osmisliti 2-3 riblje, 2-3 mesne i 5-6 povrtnih juha.
Recepti moraju biti jednostavnI i ne tako skupi.
UZASNO MI JE HITNO I BITNO !!!
Molim sve gurmanice sa foruma da se jave!
Bitno mi je za posao!!!
Hvala :*
loši dani dolaze.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
- piz_darija
- Pizda_rija
- Posts: 1997
- Joined: 11 Aug 2006, 12:24
- Location: s kraja svijeta, tamo gdje se pada...
- whisper
- penzionerka
- Posts: 5902
- Joined: 27 Oct 2010, 22:45
- Location: istočno od raja..
Re: HITNO !!!
jel ti bitno da je bistra,krem,kašasta ili je svejedno?imam ti par recepata,normativ je za deset osoba,ako će ti pomoći
- Jarac
- penzionerka
- Posts: 3757
- Joined: 23 Mar 2012, 22:17
Re: HITNO !!!
ako ti se da napisi mi tu pa cu ja vidjet
hvala
hvala
loši dani dolaze.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
- whisper
- penzionerka
- Posts: 5902
- Joined: 27 Oct 2010, 22:45
- Location: istočno od raja..
Re: HITNO !!!
Krepka juha "Dolores"
krepka juha od peradi-250 cl
riža-150 gr
šafran- 1/10 gr (ja sam ga izostavila kad sam kuhala)
pileće bijelo meso-250 gr
peršin u listu-50 gr
normativ je za deset osoba
može nešto u tom stilu?
krepka juha od peradi-250 cl
riža-150 gr
šafran- 1/10 gr (ja sam ga izostavila kad sam kuhala)
pileće bijelo meso-250 gr
peršin u listu-50 gr
normativ je za deset osoba
može nešto u tom stilu?
- zujalica
- penzionerka
- Posts: 4726
- Joined: 11 Jul 2006, 00:09
- Location: Na rubu pameti
Re: HITNO !!!
Zar ti nije jednostavnije otići na ovaj gore link što je stavila pizdarija,sa coolinarike,izbor je
stvarno dobar.
http://www.coolinarika.com/magazin/preh ... he-riblje/" onclick="window.open(this.href);return false;
Eto,ova od Whisper nije loša juhica,osjećam
Ja volim guste juhe od povrća,riblje juhe,a ne volim baš krem juhe,mada mislim da to ovdje nikoga nije briga
stvarno dobar.
http://www.coolinarika.com/magazin/preh ... he-riblje/" onclick="window.open(this.href);return false;
Eto,ova od Whisper nije loša juhica,osjećam
Ja volim guste juhe od povrća,riblje juhe,a ne volim baš krem juhe,mada mislim da to ovdje nikoga nije briga
Svaka je ljubav ista,osim one prave....
- djurdja
- trabl babl
- Posts: 9047
- Joined: 17 Sep 2010, 10:01
- Location: virtuala
Re: HITNO !!!
Evo ti za Zagrebački ajngemahtec
Za juhu i noklice ti treba: pileća prsa (oko pol kile), 10 dkg pilećih jetrica, grincajg (mrkva, peršin, celer) glavica luka, 10 dkg graška, peršinovo lišće, meko brašno, 1 jaje, malo ulja, sol i papar po ukusu.
Juha
Pileća prsa narezati na kockice. Sitno nasjeckani luk lagano prepržiti na malo ulja, a kada dobije lagano žutu boju, u lonac dodaš kockice mesa. Malo ga prepržiti dok ravnomjerno ne pobijeli, a zatim dodaš povrće - mrkva, peršin, celer i grašak i kratko prodinstati. Dodati zatim 1, 5 litru vode, pustiti da zakuha, a onda smanjiti vatru i pustiti da se kuha još otprilike 1 sat. Desetak minuta prije kraja ukuhati noklice od pilećih jetrica, a kada se makne s vatre posuti sjeckanim peršinom.
Noklice
U manjoj posudi razmutiti jaje i polako dodavati brašno, sol, papar, malo nasjeckanog lišća peršina, fino usitnjena jetrica i po potrebi malo vode. Lagano umiješati u jednoličnu smjesu, pustiti da malo odstoji, a zatim žlicom ukuhavati u juhu.
Za juhu i noklice ti treba: pileća prsa (oko pol kile), 10 dkg pilećih jetrica, grincajg (mrkva, peršin, celer) glavica luka, 10 dkg graška, peršinovo lišće, meko brašno, 1 jaje, malo ulja, sol i papar po ukusu.
Juha
Pileća prsa narezati na kockice. Sitno nasjeckani luk lagano prepržiti na malo ulja, a kada dobije lagano žutu boju, u lonac dodaš kockice mesa. Malo ga prepržiti dok ravnomjerno ne pobijeli, a zatim dodaš povrće - mrkva, peršin, celer i grašak i kratko prodinstati. Dodati zatim 1, 5 litru vode, pustiti da zakuha, a onda smanjiti vatru i pustiti da se kuha još otprilike 1 sat. Desetak minuta prije kraja ukuhati noklice od pilećih jetrica, a kada se makne s vatre posuti sjeckanim peršinom.
Noklice
U manjoj posudi razmutiti jaje i polako dodavati brašno, sol, papar, malo nasjeckanog lišća peršina, fino usitnjena jetrica i po potrebi malo vode. Lagano umiješati u jednoličnu smjesu, pustiti da malo odstoji, a zatim žlicom ukuhavati u juhu.
Mogu se oduprijeti svemu osim iskusenju
- djurdja
- trabl babl
- Posts: 9047
- Joined: 17 Sep 2010, 10:01
- Location: virtuala
Re: HITNO !!!
I goveđa juha s rezancima:
Treba ti govedina s kostima, luk, mrkva, celer, peršin, papar u zrnu. Govedinu staviš u mlaku vodu i kad zavrije dodas sve ovo nabrojeno. Prije nego staviš luk, prepoloviš ga i te prepolovljene strane poprzis na vrućoj tavi da lagano potamne (ne radim to uvijek, nego kad mi se da). Kuhaš sve to dugo, oko dva sata. S time da moraš skidati u početku onu pjenu sto se stvara (i to radim dok ne pop... pa odustanem, ko ju šljivi). Ah da, moraš i posoliti tu juhu. Kao i gornju naravno.
E kad je meso mekano izvadiš ga, i mrkvu i sve to povrce i procjediš u čisti lonac. I onda u procjeđenu juhu zakuhaš rezance (domaće bi bilo super, ako imas). Ja ju ne procjedim jer mi se to ne da, al eto po pe-esu ti je tak.
i sad mi još samo prodaj foru da sve to i sama ne znaš
Treba ti govedina s kostima, luk, mrkva, celer, peršin, papar u zrnu. Govedinu staviš u mlaku vodu i kad zavrije dodas sve ovo nabrojeno. Prije nego staviš luk, prepoloviš ga i te prepolovljene strane poprzis na vrućoj tavi da lagano potamne (ne radim to uvijek, nego kad mi se da). Kuhaš sve to dugo, oko dva sata. S time da moraš skidati u početku onu pjenu sto se stvara (i to radim dok ne pop... pa odustanem, ko ju šljivi). Ah da, moraš i posoliti tu juhu. Kao i gornju naravno.
E kad je meso mekano izvadiš ga, i mrkvu i sve to povrce i procjediš u čisti lonac. I onda u procjeđenu juhu zakuhaš rezance (domaće bi bilo super, ako imas). Ja ju ne procjedim jer mi se to ne da, al eto po pe-esu ti je tak.
i sad mi još samo prodaj foru da sve to i sama ne znaš
Mogu se oduprijeti svemu osim iskusenju
- djurdja
- trabl babl
- Posts: 9047
- Joined: 17 Sep 2010, 10:01
- Location: virtuala
Re: HITNO !!!
A ovo sam našla u svom kompu - nisam isprobala, al eto, probaj ti
JUHA OD SIRA
SASTOJCI: 15 dkg sira gaude 4 dcl povrtnog temeljca 1 mrkva
(za 4 osobe) 5 dkg maslaca 3 dcl mlijeka vezica vlasca
1 glavica luka 2 dcl vrhnja za kuhanje sol, papar
Nasjeckani luk popržiti na maslacu, posoliti pa dodati naribanu mrkvu i dalje pržiti dok i ona ne omekša.
Posipati brašnom te stalno miješati dok brašno ne dobije blagu zlatno-žutu boju.
Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom, ulijevati topli povrtni temeljac i toplo mlijeko, pazeći da ne nastanu grudice.
Začiniti solju i paprom, poklopiti i kuhati na laganoj vatri 15-ak minuta.
Potom, sve zajedno izmiješati štapnim mikserom pa dodati vrhnje za kuhanje.
Sir naribati te ga uz stalno miješanje, postupno dodavati u juhu, dok se potpuno ne rastopi.
JUHA OD KUKURUZA
SASTOJCI: 40 dkg mladog kukuruza 3 režnja češnjaka voda
5 dkg suhe slanine 3 žlice ulja sol, papar, Vegeta
1 glavica crvenog luka vrhnje za kuhanje
Na ulju popržiti nasjeckani luk i vrlo sitno narezanu suhu slaninu.
Dodati protisnuti češnjak, a zatim i kukuruz (iz konzerve), od kojeg odvojiti 3 žlice.
Nastaviti pirjati desetak minuta, a potom sve izmiksati.
U izmiksanu smjesu umiješati ostatak kukuruza doliti potrebnu količinu vode
(tako da juha ne bude ni pregusta ni prerijetka) i vrhnje za kuhanje.
Začiniti te sve zajedno još malo prokuhati.
JUHA OD ŠAMPINJONA
SASTOJCI: ½ glavice crvenog luka 1,5 l vode 1 dcl vode
20 dkg šampinjona 2 dcl vrhnja za kuhanje maslac
20 dkg krumpira 1 žlica oštrog brašna
Nasjeckani luk pržiti na maslacu do zlatožute boje.
Dodati narezane šampinjone, malo posoliti i popapriti pa dodati krumpir nasjeckan na kockice i sve preliti vodom.
Kuhati dok krumpir ne omekša.
Zatim, vrhnje za kuhanje, brašno i vodu dobro izmiješati te ukuhati u juhu.
Dodati još soli i papra po želji. Pustiti da prokuha i poslužiti.
JUHA OD SIRA
SASTOJCI: 15 dkg sira gaude 4 dcl povrtnog temeljca 1 mrkva
(za 4 osobe) 5 dkg maslaca 3 dcl mlijeka vezica vlasca
1 glavica luka 2 dcl vrhnja za kuhanje sol, papar
Nasjeckani luk popržiti na maslacu, posoliti pa dodati naribanu mrkvu i dalje pržiti dok i ona ne omekša.
Posipati brašnom te stalno miješati dok brašno ne dobije blagu zlatno-žutu boju.
Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom, ulijevati topli povrtni temeljac i toplo mlijeko, pazeći da ne nastanu grudice.
Začiniti solju i paprom, poklopiti i kuhati na laganoj vatri 15-ak minuta.
Potom, sve zajedno izmiješati štapnim mikserom pa dodati vrhnje za kuhanje.
Sir naribati te ga uz stalno miješanje, postupno dodavati u juhu, dok se potpuno ne rastopi.
JUHA OD KUKURUZA
SASTOJCI: 40 dkg mladog kukuruza 3 režnja češnjaka voda
5 dkg suhe slanine 3 žlice ulja sol, papar, Vegeta
1 glavica crvenog luka vrhnje za kuhanje
Na ulju popržiti nasjeckani luk i vrlo sitno narezanu suhu slaninu.
Dodati protisnuti češnjak, a zatim i kukuruz (iz konzerve), od kojeg odvojiti 3 žlice.
Nastaviti pirjati desetak minuta, a potom sve izmiksati.
U izmiksanu smjesu umiješati ostatak kukuruza doliti potrebnu količinu vode
(tako da juha ne bude ni pregusta ni prerijetka) i vrhnje za kuhanje.
Začiniti te sve zajedno još malo prokuhati.
JUHA OD ŠAMPINJONA
SASTOJCI: ½ glavice crvenog luka 1,5 l vode 1 dcl vode
20 dkg šampinjona 2 dcl vrhnja za kuhanje maslac
20 dkg krumpira 1 žlica oštrog brašna
Nasjeckani luk pržiti na maslacu do zlatožute boje.
Dodati narezane šampinjone, malo posoliti i popapriti pa dodati krumpir nasjeckan na kockice i sve preliti vodom.
Kuhati dok krumpir ne omekša.
Zatim, vrhnje za kuhanje, brašno i vodu dobro izmiješati te ukuhati u juhu.
Dodati još soli i papra po želji. Pustiti da prokuha i poslužiti.
Mogu se oduprijeti svemu osim iskusenju
- Jarac
- penzionerka
- Posts: 3757
- Joined: 23 Mar 2012, 22:17
Re: HITNO !!!
dju, hvala sto si se potrudila, neizmjerno si divna !!!
ljubim do neba !!!
ljubim do neba !!!
loši dani dolaze.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
- Jarac
- penzionerka
- Posts: 3757
- Joined: 23 Mar 2012, 22:17
Re: HITNO !!!
djurdja wrote:
i sad mi još samo prodaj foru da sve to i sama ne znaš
pih, pa kak ne znam :*
loši dani dolaze.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
- Jarac
- penzionerka
- Posts: 3757
- Joined: 23 Mar 2012, 22:17
Re: HITNO !!!
jos dvije riblje juhe trebam, moze krem a moze i bistre
hvalaaaa :*
hvalaaaa :*
loši dani dolaze.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
- hellen_stewart
- najpoželjnija forumašica
- Posts: 15819
- Joined: 31 Jan 2008, 11:36
- Location: Iza sedam gora,iza sedam mora...
Re: HITNO !!!
BEGOVA ČORBA:
Za 5 osoba: 500g kokošijeg mesa, 200g mrkve, celera i peršuna (korijen), 50 g bamije, 2 dcl milerama, 3 žumanjka, soka od limuna i soli po potrebi.
Kokošije meso oprati, staviti u hladnu vodu, očistiti povrće i sve staviti da se kuha, uz dodatak soli. Kada je meso kuhano izvaditi ga iz posude, a supu procijediti. povrće isjeći na kockice. Kokošije meso očistiti od kostiju i isjeći na kockice. Zatim sve (meso, povrće i supu) staviti i u to dodati odvojeno kuhanu bamiju. Sve ponovo prokuhati sa dodatkom limuna i soli. Prije serviranja čorbi dodati izmiješane žumanjke i mileram.
Ja je pravila i svi su rekli da je odlična
Za 5 osoba: 500g kokošijeg mesa, 200g mrkve, celera i peršuna (korijen), 50 g bamije, 2 dcl milerama, 3 žumanjka, soka od limuna i soli po potrebi.
Kokošije meso oprati, staviti u hladnu vodu, očistiti povrće i sve staviti da se kuha, uz dodatak soli. Kada je meso kuhano izvaditi ga iz posude, a supu procijediti. povrće isjeći na kockice. Kokošije meso očistiti od kostiju i isjeći na kockice. Zatim sve (meso, povrće i supu) staviti i u to dodati odvojeno kuhanu bamiju. Sve ponovo prokuhati sa dodatkom limuna i soli. Prije serviranja čorbi dodati izmiješane žumanjke i mileram.
Ja je pravila i svi su rekli da je odlična
Mi nekog ljubimo ne zato sto sto tu ljubav zasluzuje potpunije i iskljucivije nego iko drugi,nego sto smo mi na tu licnost prosuli jedno svoje sunce koje ga je ozarilo i izdvojilo od sveg drugog naokolo na zemlji...
- piz_darija
- Pizda_rija
- Posts: 1997
- Joined: 11 Aug 2006, 12:24
- Location: s kraja svijeta, tamo gdje se pada...
Re: HITNO !!!
malo brate
- zujalica
- penzionerka
- Posts: 4726
- Joined: 11 Jul 2006, 00:09
- Location: Na rubu pameti
Re: HITNO !!!
Nema ovdje bamije,osim da joj pošalju poštomhellen_stewart wrote:BEGOVA ČORBA:
Za 5 osoba: 500g kokošijeg mesa, 200g mrkve, celera i peršuna (korijen), 50 g bamije, 2 dcl milerama, 3 žumanjka, soka od limuna i soli po potrebi.
Kokošije meso oprati, staviti u hladnu vodu, očistiti povrće i sve staviti da se kuha, uz dodatak soli. Kada je meso kuhano izvaditi ga iz posude, a supu procijediti. povrće isjeći na kockice. Kokošije meso očistiti od kostiju i isjeći na kockice. Zatim sve (meso, povrće i supu) staviti i u to dodati odvojeno kuhanu bamiju. Sve ponovo prokuhati sa dodatkom limuna i soli. Prije serviranja čorbi dodati izmiješane žumanjke i mileram.
Ja je pravila i svi su rekli da je odlična
Svaka je ljubav ista,osim one prave....
- Jarac
- penzionerka
- Posts: 3757
- Joined: 23 Mar 2012, 22:17
Re: HITNO !!!
drage moje, hvala na pomoci. obavila sam posao
loši dani dolaze.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.
loši dani dolaze sve češće.
sedimo i čekamo, misleći:
proći će.
ali dolazi dan kada
neće proći.
ostaće.