Morske "gurmanlije"
-
- osnovnoskolka
- Posts: 49
- Joined: 28 Mar 2006, 11:25
- vancouverite
- penzionerka
- Posts: 1198
- Joined: 28 Dec 2002, 09:48
- Location: VANKUVER
ja mislim da sma to jela kod prijateljice sanje koja odlicno kuha ali mislim da me zbunjuje tih vise vrsta ribe, ja mislim da BRUDET oznacava vrstu sosa, i kuhanja, a ne kolicinu i vrstu ribe, ali neka me morske cure obrazuju ....jabooka31 wrote:BRUDET- vise vrsta ribe(grdobina,kovac,zubatac,skarpina,ugor i sta ja znam kaj jos)
od povrca persin,cešnjak,luk,iparadajz
ribu malo poporzis dodas to povrce zalijes i kuhas.Ja sam jednom samo gledala kak se kuha pa recept potrazi na netu
O ucitelju... vrati mi klikere.....
D. Lukic
D. Lukic
- jabooka
- Klimam da vrijeme brze prode
- Posts: 2324
- Joined: 21 Mar 2006, 19:03
- Location: nigdje
-
- Great pretender
- Posts: 198
- Joined: 18 May 2006, 19:07
- Location: Sadness
Ja sam ozbiljna žena.redEye wrote:Da uopće ne kažem koja mi je bila prva pomisao, asocijacija, slika pred očima, kad sam pročitala ove dvije rečeniceTouch wrote:
Golub, lešo s krumpirima...
Pas, (nepasmater nego samo pas :mrgreen: ), lešo s krumpirima.
Čudne moje misli ponekad su, il to samo glupost moja jest..... :mrgreen:
Ili je Touch "provokatorica mala" pa je čekala tko će se "stiltat"?
I want to live,
I want to give
I've been a miner for a heart of gold.
It's these expressions I never give
That keep me searching for a heart of gold
I want to give
I've been a miner for a heart of gold.
It's these expressions I never give
That keep me searching for a heart of gold
- zujalica
- penzionerka
- Posts: 4726
- Joined: 11 Jul 2006, 00:09
- Location: Na rubu pameti
čisto sumnjam da ćeš naći ovako skupu ribu u brudetu,osim ugora,Kao prvo,skupo je,a ka drugo,sve bi se to previše raspalo i ne bi prepoznala koja je koja... :mrgreen: Čini mi se da ipak treba ubacit u lonac plavu ribu,pa čak i srdelu koju,njam!Po mogućnosti,goluba i pasa malo,jelda Touch?
Neka lagano krčka...
Neka lagano krčka...
Svaka je ljubav ista,osim one prave....
- zujalica
- penzionerka
- Posts: 4726
- Joined: 11 Jul 2006, 00:09
- Location: Na rubu pameti
-
- studentica
- Posts: 155
- Joined: 27 May 2006, 12:22
"...nije lako bubamrcu...zum-zumzum-zum...."zujalica wrote:ovo gore sam namjenila jabooki,a ovako je ispalo da je Touch 'skupa riba'
Što će ona sad reći? :freak:
Pripremiću joj pasa i goluba,kojeg će i redEye probati
OT: Na koji način vam je pas najbolji pripremljen? Spominjano je na lešo, .....na gradele?
Čula sam puno hvale za to meso, pardon ribu, i jednom sam ga jela (doduše odmznutog) i samo na naglo spečenog, i nije mi taj pas pasao (kravice pasu :mrgreen: ), hoću reći, bio mi je čudnog okusa. Vjerojatno je bila stvar pripreme (neodgovarajuće).
vibracija je pokret koji se ne može odlučiti kojim smjerom da krene
-
- Great pretender
- Posts: 198
- Joined: 18 May 2006, 19:07
- Location: Sadness
Evo već mi raste mimoza posred glavine. 8:)zujalica wrote:ovo gore sam namjenila jabooki,a ovako je ispalo da je Touch 'skupa riba'
Što će ona sad reći? :freak:
Pripremiću joj pasa i goluba,kojeg će i redEye probati
Skupa riba je skupa riba..šta je je. I dobra je.
Ali i srdele, lokarde i palamide sa gradela su isto sasvim O.K. i više od toga.
Nekada davno dok mi je vid bio dobar sam kunjke i volke sa starim na plažama Vira, po cili dan, vadila. Usne su mi modre znale bit. Volke bi stari navečer samo skuva i onda smo ih iglama ili čačkalicama izvlačili, malo zatočali u (ne sjećam se točno) kvasina/mas.ulje , ako se ne varam. 8:)
Prstace nisam nikad vadila. Jela jesam. Ali onda je uvijek bilo Muko moja pređi na drugoga..
Školjke su teške. I kad su najsvježije treba biti oprezan s njima.
I svakako vrijedi ono staro : riba pliva tri puta - u moru/ulju/vinu!!! (makar kapić vina da sve to prođira)
I want to live,
I want to give
I've been a miner for a heart of gold.
It's these expressions I never give
That keep me searching for a heart of gold
I want to give
I've been a miner for a heart of gold.
It's these expressions I never give
That keep me searching for a heart of gold
-
- studentica
- Posts: 155
- Joined: 27 May 2006, 12:22
Pa evo i izvještaja ovoljetnog eksperimentiranja:
Kamenice - probala. 2 komada. Konobarica kad je skužila da mi je prvi put da ih jedem (jer sam je nedužno pitala šta konkretno da radim s tim što je na tanjuru :DH: ), rekla mi "sretno" i nestašno se nasmiješila . Ne znam da li mi se svidjelo ili ne, čini mi se da sam više pod dojmom same činjenice da sam ih probala, nego što mogu zaključiti kako su mi se svidjele. Možda(vjerojatno) trebam još koji put ponoviti radnju.
Crni rižot - frend naručio, mi ostali mu rovarili po zdjeli Fino, ali jela sam to i prije pa me nije iznenadilo okusom.
Mušule - ja naručila, ostali rovarili (ali ne previše). Svidjelo mi se, najela se i priuštit ću si ih opet, nekad, možda na neki drugi način pripremljene. Ove su bile samo kuhane u plavkastoj, slanoj vodi (moru :?: ).
Škampi (i gambori) na buzaru - e to je bio doživljaj! Škampa i umaka je bilo - na mojoj majci, u krilu, o rukama da ne govorim, čak mi je u jednom trenutku frendica rekla da obrišem obrvu - mislim da smo bili najnepristojniji gosti u povijesti restorana :ylol: :ylol: Bilo je fiiino, samo što ću za drugi put proučit tehniku jedenja, a ne se osloniti na sjećanje koje je očito bilo izbljedjelo (kontinentalni seljo-beljo :mrgreen: )
Hobotnica na salatu - neiznenađujuća okusom jer sam je već prije jela, ali jaaako fino pripremljena jer smo jeli u kakti nekom boljem restoranu (seoskom domaćinstvu). Imali su i H ispod peke, na šta sam se nabrusila vođena preporukama odavde, no to je trebalo naručiti par sati prije, što nismo znali, a bila je zadnja večera prije odlaska doma :(
Orada na gradele - frendici maznula pola ribetne Također fino i slasno, začinjeno ružmarinom (koji super paše) i maslinovim, i još nekim mirodijama.
Ma, sve je bilo mljac!
Vino - jedan dan pošip pili, malo se i napili.
Jedan dan mi uvalili istasku malvaziju, što mi je bilo dobro vino, ali definitivno nije bilo vino sa područja na kojem sam bila. Nema veze, ja zadovoljna sasvim i sa svim
Kamenice - probala. 2 komada. Konobarica kad je skužila da mi je prvi put da ih jedem (jer sam je nedužno pitala šta konkretno da radim s tim što je na tanjuru :DH: ), rekla mi "sretno" i nestašno se nasmiješila . Ne znam da li mi se svidjelo ili ne, čini mi se da sam više pod dojmom same činjenice da sam ih probala, nego što mogu zaključiti kako su mi se svidjele. Možda(vjerojatno) trebam još koji put ponoviti radnju.
Crni rižot - frend naručio, mi ostali mu rovarili po zdjeli Fino, ali jela sam to i prije pa me nije iznenadilo okusom.
Mušule - ja naručila, ostali rovarili (ali ne previše). Svidjelo mi se, najela se i priuštit ću si ih opet, nekad, možda na neki drugi način pripremljene. Ove su bile samo kuhane u plavkastoj, slanoj vodi (moru :?: ).
Škampi (i gambori) na buzaru - e to je bio doživljaj! Škampa i umaka je bilo - na mojoj majci, u krilu, o rukama da ne govorim, čak mi je u jednom trenutku frendica rekla da obrišem obrvu - mislim da smo bili najnepristojniji gosti u povijesti restorana :ylol: :ylol: Bilo je fiiino, samo što ću za drugi put proučit tehniku jedenja, a ne se osloniti na sjećanje koje je očito bilo izbljedjelo (kontinentalni seljo-beljo :mrgreen: )
Hobotnica na salatu - neiznenađujuća okusom jer sam je već prije jela, ali jaaako fino pripremljena jer smo jeli u kakti nekom boljem restoranu (seoskom domaćinstvu). Imali su i H ispod peke, na šta sam se nabrusila vođena preporukama odavde, no to je trebalo naručiti par sati prije, što nismo znali, a bila je zadnja večera prije odlaska doma :(
Orada na gradele - frendici maznula pola ribetne Također fino i slasno, začinjeno ružmarinom (koji super paše) i maslinovim, i još nekim mirodijama.
Ma, sve je bilo mljac!
Vino - jedan dan pošip pili, malo se i napili.
Jedan dan mi uvalili istasku malvaziju, što mi je bilo dobro vino, ali definitivno nije bilo vino sa područja na kojem sam bila. Nema veze, ja zadovoljna sasvim i sa svim
vibracija je pokret koji se ne može odlučiti kojim smjerom da krene
- jabooka
- Klimam da vrijeme brze prode
- Posts: 2324
- Joined: 21 Mar 2006, 19:03
- Location: nigdje
- Instinct
- World of palpitation.
- Posts: 22289
- Joined: 28 Jul 2008, 17:48
- Location: Saturn
Re: Morske "gurmanlije"
Volim sve morsko osim hobotnice i sipe. Najviše volim škampe a nakon njih školjke(jedne posebno ali ne smijem ih spominjati jer se one inače ne smiju "loviti" ). Što se ribe tiče preferiram ili brancina ili kovača a nakon njih oradu. Znam da bi se uz ribu trebalo u pravilu piti bijelo vino ali obzirom da nisam ljubitelj bijelog uvijek pijem crno. Najčešće je to Plavac,nekako mi najbolje odgovara uz ribu. Crni rižoto ne volim jer ne volim sipu ali zato volim rižoto "na bijelo". Njam njam. Najdraže mi je ljeti sjest u neku konobu uz more,naručiti porciju školjki, guštati u vinu i gledati u more. To je definitivno jedan od najljepših osjećaja koji čovjek može doživjeti.
A da vizualno to dočaram:
Čaše za vino su mogle biti i bolje ali hrana je bila fenomenalna pa im je oprošteno.
Ovo je u Lumbardi, pred par godina
A da vizualno to dočaram:
Čaše za vino su mogle biti i bolje ali hrana je bila fenomenalna pa im je oprošteno.
Ovo je u Lumbardi, pred par godina
"Ali ipak uz mene se može, mada je neobično.
Sa mnom je čudno čak i umrijeti, jer ja se ne završavam. "
Sa mnom je čudno čak i umrijeti, jer ja se ne završavam. "