Re: Pravilo za suzbijanje TROLOVANJA na forumu

...o stranici i forumu.
Locked
User avatar
adm1
studentica
studentica
Posts: 163
Joined: 31 Aug 2010, 18:49

Re: Pravilo za suzbijanje TROLOVANJA na forumu

Post by adm1 »

U Bljuvalištu se smijete svađati, vrijeđati pisati što hoćete osim otkrivanja privatnih podatala (sto podrazumjeva konkretne podatke: ime, prezime, adresu, broj telefona i sl.)

Tko se s kim bario, varao, ogovarao, svadjao, mirio i kojesta drugo NISU privatni podaci prema tome to ne podlijeze nikakvim sankcijama.

Ukoliko se svađa prenese na ostale forume učesnici/cama koja/e to učini/e će na dva mjeseca biti onemogućene:

1. Privatne poruke
2. Pisanje na Forumu izuzev Bljuvališta
3. Vlastiti avatar
Kazna će se primjeniti bez ikakvog upozorenja i bez ikakve rasprave!


TROLOVI

Trolovi su stvorenja iz nordijske mitologije, divovski i nezgrapni stanovnici divljine. Načini na koje ih se prikazuje se razlikuju, ali obično su to stvorenja s velikim nosovima, dugim stopalima i dlakavim tijelima, neprijateljski raspoložena prema ljudima. U nekim pričama trolovi su noćna bića koja se izlaganjem sunčevoj svjetlosti pretvaraju u kamen.

U internetskom nazivlju, izraz trol označava osobu koja dolazi na uspostavljene internetske zajednice kao što su internet-forumi sa jedinim ciljem da na njih šalje potpaljujuće, grube i uvrjedljive poruke te namjerno dosađuje sudionicima, stvarajući netrpeljivost, klimu sukoba i podijeljenosti među sudionicima foruma, odnosno skrenuti tijek rasprave na forumu u pravcu u kojem bi oni i problemi koje oni nameću u raspravi dospjeli u prvi plan. Nerijetko se trolane rasprave svedu na podijeljenost clanova foruma i sukob oko prava na misljenje odnosno izgovaranje toga misljenja osobe koja trola.

Način na koji trolovi izazivaju pažnju i provociraju nije bitan i zavisi samo od umješnosti samog trola kao i vrste diskusije na forumu.
Oni mogu biti duhoviti, napadni, bezobrazni, vulgarni a najcesce se trude pronaci slabu točku nekog korisnika i potencirajuci to do neslucenih granica provociraju ucesnike u raspravi svedok netko ne izgubi zivce u tolikoj mjeri da odreagira agresivno, grubo, vulgarno i uvredljivo.

Postove trolova je ponekad gotovo nemoguće ignorirati, naročito ukoliko su postavljeni kao osobni napad. Oni nikada ne odustaju, cilj im je sukob sam po sebi, stoga trolovi napadaju uvijek iznova i ne prestaju sve dok postoji reakcija na njihovo pisanje.
Trol prestaje jedino kad vide da ga svi ignoriraju.
Zbog toga je vjerovatno najcitiranija rečenica na internet forumima 'Do not feed the troll'.
Locked