odgledaj pa javiZbog napada panike gledalaca
Italija razmišlja o ograničenjima za film "Paranormalna aktivnost"
Italijanska vlada razmišlja o uvođenju ograničenja za holivudski horor triler "Paranormalna aktivnost" pošto je nekoliko osoba dobilo napade panike tokom gledanja filma.
Foto: ReutersU Napulju je proteklog vikenda nekoliko osoba zvalo službu hitne pomoći, žaleći se na lupanje srca i tjeskobu koju su osjetili nakon što su odgledali film, priču o dvoje mladih ljudi koje proganjaju duhovi i koji proživljavaju psihičke promjene do nervnog sloma.
Jedna 14-godišnja djevojčica je upala u takvo stanje šoka da su ljekari morali da joj daju kisik na izlasku iz kina, pišu novine Corierre della Serra.
Američki niskobudžetni horor u režiji Orena Pelija veoma je popularan širom svijeta, naročito među mlađom publikom. U Italiji je počeo da se prikazuje od prošlog petka bez ikakvih starosnih ograničenja.
Udruženje potrošača Codacons zaprijetilo je da će podnijeti tužbu u ime maloljetnika koji su bili prestravljeni filmom, a ministar odbrane Ignazio La Roussa je kazao da se trailer filma ne smije više prikazivati na televiziji u vrijeme kada bi djeca mogla da ga vide, prenosi u utorak Tanjug.
- To je film koji izaziva strah i napade panike kao i psihološke smetnje kod djece, kazala je Alessandra Mussolini, predsjednica parlamentarne komisije koja se bavi pravima djece.
- Prekasno je da se film zabrani, ali možemo da postavimo upozorenje, namijenjeno prije svega roditeljima, kako bi bili svjesni rizika, kazala je ona.
fato odgledaj
-
- -
fato odgledaj
-
- zvijezda Istoka
Re: fato odgledaj
Neću da gledam kad nema zombija.
Ali :aa: će sigurno, a one podnose koncizne izveštaje, pa ćemo njih da sačekamo.
Ti nemoj da gledaš, jer piše da nije za mlađe od 17.
Ali :aa: će sigurno, a one podnose koncizne izveštaje, pa ćemo njih da sačekamo.
Ti nemoj da gledaš, jer piše da nije za mlađe od 17.
-
- -
kakav si ti ljubitelj horora kad samo gledas samo te sa zombijima
ja dok sam ih gledala do nazad godinu -dvije nije bilo takve selekcije, vec daj sve sto je horor
ja dok sam ih gledala do nazad godinu -dvije nije bilo takve selekcije, vec daj sve sto je horor
-
- zvijezda Istoka
Zato ih više i ne gledaš, što si tako neselektivna.
-
- -
nemas pojma
-
- zvijezda Istoka
:blje: