Veliko LGB istrazivanje

Izvjesca o aktivnostima gay udruga.
Post Reply
User avatar
LORI
srednjoskolka
srednjoskolka
Posts: 61
Joined: 15 Nov 2004, 13:30
Location: Rijeka
Contact:

Veliko LGB istrazivanje

Post by LORI »

Image

Drage i dragi,

Iva Žegura, psihologinja iz Zagreba planira napraviti jedno veliko LGB istrazivanje u Hrvatskoj. Istrazivanje će predstavljati velik doprinos informiranju o pitanjima važnim za seksualne manjine. Ovo je pilot verzija upitnika i pozvane/i ste dati svoje komentare o istrazivanju.
Molimo vas da se odazovete i ispunite upitnik! :)
Istrazivanje je anonimno… dakle, ispunjen upitnik posaljite na loricure@yahoo.com i mi cemo ga onda posebno poslati sa svoje adrese ili ga možete direktno poslati na: iva.zegura@gmail.com.
Kad šaljete upitnik, važno je da upišete svoj nick što će vam biti kodno ime u nastavku istraživanja. Također, ako upitnik ispunjavaju osobe koje su u vezi neka im nickovi budu povezani: npr. Ljubičica1 i Ljubičica2.
Rok za dostavu upitnika je 15.10.2012.! Proslijedite i svojim prijateljima/cama!

UPITNIK mozete skinuti OVDJE:
homo-pilot_Z.doc
homo-pilot_M.doc

Pozdrav i hvala!
LORI

U nastavku možete pročitati nešto kratko o istraživanju.

Ovo je prvi dio istraživanja kojemu je cilj opisati fenomenologiju varijacija ljudske seksualnosti, fenomenologiju homoseksualnih i heteroseksualnih veza. Prvi se dio odnosi na općenite varijable, a drugi dio istraživanja bit će više usmjeren na partnersku dinamiku, funkcioniranje, osobine ličnosti (npr. obrasce ljubomore, rodne uloge u obavljanju kućanskih poslova, anksioznu osjetljivost, otvorenost ka iskustvu, zdrave i nezdrave navike ponašanja, imanje kućnih ljubimaca, bavljenje hobijima). Krajnji cilj istraživanja jest dobiti podatke u Hrvatskoj kakvi već postoje u drugim zemljama, tj. učiniti ono što su prvi sexolozi (Kinsley) uradili već tamo negdje pedesetih prošlog stoljeća i otkloniti stigmu s homoseksualnih osoba i parova.
Ovo je prvo istraživanje koje je planirano longitudinalno i transverzalno te bi zato bilo potrebno da ispitanici budu voljni i dostupni periodički popunjavati upitnike.
Anonimnost je zagarantirana. Odnosno, do ispitanika i ispitanica pokušat će se doći snow ball metodom (onaj preko kojega dobiju upitnik, pošalje popunjen upitnik meni s nadimkom sudionika/sudionice, tj. para sudionika te može ostaviti svoj kontakt ili neki kontakt sudionika koji je njima ok).

Ukoliko su sudionici/sudionice u vezi, molim da smisle zajednički nadimak za par i neka uvijek jedna osoba bude A, a druga B (npr. par koji ima nadimak VIOLETA, jedna osoba iz para je VIOLETA A, a druga je VIOLETA B) kako bi u drugoj fazi istraživanja znali da pod redni broj osobe upisujemo doista njezine rezultate te kako bih mogla uspoređivati rezultate parova. Važno je da svaki/a sudionik i sudionica zapamte svoje ime/nadimak tako da ga u drugoj fazi istraživanja ponovno koriste te da, ukoliko se u međuvremenu upare i njihov/njihova partner/partnerica koriste isti nadimak, samo s drugim rednim brojem, (2 ili B).Također, svi ispitanici i sve ispitanice pozvane su dati svoj komentar o ovome istraživanju.

Svim ispitanicima i svim ispitanicama veliko hvala što sudjeluju u ovome psihološko- sexološkom povijesnom trenutku! :-)

Iva Žegura
Queer by Nature, Proud by Choice
User avatar
Lea
penzionerka
penzionerka
Posts: 9201
Joined: 13 Apr 2008, 15:24
Location: Njemacka

Re: Veliko LGB istrazivanje

Post by Lea »

zanimljivo. :dadada:
Michelangelo Buonarroti "Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi."
Post Reply